16 Νοεμβρίου 2010

Αυστρία: Η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και δεν θα δώσουμε την τρίτη δόση

Η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πακέτο στήριξης και έτσι η Αυστρία δεν έχει ακόμα αποδεσμεύσει τη συμμετοχή της στην τρίτη δόση του "πακέτου", μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, Josef Proell.

Η Αυστρία μπορεί να μην εγκρίνει την καταβολή της δόσης των 190 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί η Αθήνα δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο υπουργός σε δημοσιογράφους.

"Οι όροι που τέθηκαν για να δοθεί η βοήθεια της Ε.Ε. στην Ελλάδα ήταν πολύ ξεκάθαροι, αλλά όπως είναι τα πράγματα, η Ελλάδα δεν τους τήρησε στο μέτωπο της φορολογίας", διευκρίνισε.

"Τα τελευταία στοιχεία είναι διαθέσιμα. Δεν υπάρχει λόγος, κατά την άποψη της Αυστρίας, να αποδεσμεύσει τη συμμετοχή της στη δόση του Δεκεμβρίου".

Πηγές του ΥΠΟΙΚ καλούμενες να σχολιάσουν τις προαναφερθείσες δηλώσεις σημείωσαν «δεν σχολιάζουμε δηλώσεις αξιωματούχων».

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της Σλοβακίας, η οποία αποφάσισε εντέλει να μην συμμετέχει στο μηχανισμό στήριξης της χώρας μας, το μερίδιό της το κάλυψαν οι υπόλοιπες 14 χώρες της Ευρωζώνης.


Πηγή:www.capital.gr