30 Νοεμβρίου 2010

Αυτά τα νούμερα της αρέσουν της κ. Μακρή ή αυτοικανοποιείται μέχρι κορύφωσης μόνο με τα δικά της;

Χθες άκουσα την κ. Μακρή να λέει ότι της αρέσει να μιλάει με νούμερα και δεν εννοούσε μόνο το νούμερο τον Χατζηνικολάου αλλά και τα στοιχεία και τους αριθμούς. Μάλιστα ανέφερε και κάποιο στοιχείο και ο κ. Χατζηνικολάου την επιβράβευσε με μια ζαχαρίτσα... Επειδή λοιπόν της αρέσουν τα στοιχεία ας της θυμίσουμε και εμείς μερικά αν και δεν θα κάνει τον κόπο να μας τα αμφισβητήσει ούτε ο κ. Χατζηνικολάου θα μας επιβραβεύσει μιας και του χαλάνε τη σούπα.

Τα στοιχεία που θα τους θυμίσουμε εμείς είναι από την ομιλία του Μανώλη Κεφαλογιάννη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010. Ο Κεφαλογιάννης, προκάλεσε μάλιστα τον κ. Παπακωνσταντίνου λέγοντάς του ότι αν τον διαψεύσει, θα παραιτηθεί... Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ακόμα να τον …διαψεύσει...

«Ποιος δημιούργησε το χρέος;

Όταν το ΠΑΣΟΚ ανήλθε στην εξουσία το 1981, παρέλαβε μια οικονομία με δημόσιο χρέος 32.8% του ΑΕΠ!

Όταν παρέδωσε την εξουσία το 1989, το έλλειμμα έφτασε στο 14.3% και το δημόσιο χρέος στον 61.5% του ΑΕΠ. Δηλαδή, μέσα σε μια οκταετία οι Κυβερνήσεις Παπανδρέου διπλασίασαν το δημόσιο χρέος της χώρας (ΣΣ. Σαν ποσοστό του ΑΕΠ γιατί σε απόλυτους αριθμούς ο πολλαπλασιαστής είναι διψήφιο νούμερο)!

Η αλήθεια είναι ακόμα χειρότερη, γιατί στα επόμενα χρόνια κατέπεσαν εγγυήσεις του Δημοσίου που είχαν δοθεί για ΟΤΑ και ΔΕΚΟ και το χρέος έφτασε στο 100% του ΑΕΠ. Λίγοι, θα θυμούνται την Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα που δεν μπορούσε να βρεί χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου.

Κατηγορείται ο Καραμανλής ότι πρόσθεσε χρέος 100 δις την περίοδο 2004 – 2009. Αποφεύγουν, όμως, να εξηγήσουν πως προέκυψε το χρέος αυτό. Να ποια είναι η αλήθεια:

Την περίοδο 2004 - 2009 πληρώσαμε:

-62 δισ ευρώ για τόκους προηγουμένων δανείων!

- 10 δισ, τα οποία δεν είχαν εγγραφεί στους Προϋπολογισμούς από το 1996 έως το 2004!

-15 δις σε προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων.

-6 δισ ευρώ για τα νοσοκομεία. Η Ε.Ε., μάλιστα, απαίτησε νομοθετική ρύθμιση το 2004 για να νομιμοποιηθούν οι ισολογισμοί των νοσοκομείων και να πληρωθούν αυτά τα 6 δισεκατομμύρια

Σύνολον 93 δις . Αυτό το χρέος είναι δημιούργημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ!

Όμως, η κυβέρνηση Σημίτη δεν φόρτωσε μόνο το δημόσιο με χρέος, φρόντισε να προεισπράξει και μελλοντικά έσοδα του δημοσίου αποστερώντας έτσι έσοδα από τις επόμενες κυβερνήσεις!.

Να μερικά παραδείγματα.
-Με το άρθρο 14 του νόμου 2801 του 2000, προεισέπραξε έσοδα του ελληνικού δημοσίου 4 δις ευρώ.
-Στις 13 Δεκεμβρίου 2001 εκχώρησε στην offshore εταιρεία «ΑΙΟΛΟΣ» δικαίωμα προείσπραξης, 355 εκ ευρώ από το Γ ΚΠΣ μέχρι το 2009!
-Το 2000 προεισέπραξε έσοδα των κρατικών λαχείων για τα επόμενα χρόνια, αξίας 650 εκ ευρώ
-Προεισέπραξε επίσης μελλοντικά έσοδα του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, 2 δις ευρώ.
Συνολικά, προεισέπραξε μελλοντικά έσοδα πάνω από 7 δις!»

Αυτά τα νούμερα της αρέσουν της κ. Μακρή
ή αυτοικανοποιείται μέχρι κορύφωσης μόνο με τα δικά της;