04 Νοεμβρίου 2010

Θα τους στείλει όλους αδιάβαστους στο ΠΑΣΟΚ ο κυρ Γιάννης

· Μερικοί σ’ αυτές τις εκλογές κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν τα ποσοστά τους. Να μην πω για να χάσουν και χαρακτηριστώ «γκιουλεκικός». Θα ‘χει πάθει σοκ ο ΓΑΠ με τον κυρ Γιάννη, που μαθαίνω ότι είπε ξεκάθαρα πως ψηφίζει Ξηροτύρη στον πρώτο γύρο και Μπόλαρη στο δεύτερο!

· Είπαμε αντισυμβατικός, είπαμε έξω καρδιά, είπαμε σκουλαρίκι στ’ αυτιά, αλλά όλα έχουν και κάποιο όριο. Άντε μην βγει ο Χρήστος ο Παπαστεργίου και του τραβήξει το αυτί…

· Δεν του πάει του κυρ Γιάννη η κομματική στήριξη κι αυτό θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα, καθώς επί δύο τετραετίες τη ζητούσε και τελικά την πήρε.

· Ένας φίλος μου είπε ότι θα πήγαινε καλύτερα ο Μπουτάρης χωρίς χρίσμα. Εξαρτάται, του είπα. Το βλέπεις υπό άλλο πρίσμα. Αλλά διαλέγεις ή παίρνεις μαζί σου έναν μηχανισμό ή πας μόνος, εσύ και οι φίλοι σου.

· Προσωπικά θα προτιμούσα το δεύτερο, μιας και η κοινωνία των πολιτών, όχι των δήθεν πολιτών, των ΜΚΟ και τέτοια, αλλά η πραγματική κοινωνία των πολιτών βρίσκεται σε άνοδο. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.

· Όπως και για τους σημερινούς κομματικούς, που εμφανίζονται όλοι ως ανεξάρτητοι, ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί, θα έλεγα ότι η κοινωνία των πολιτών, που ίσως δεν έχει ακόμη εγερθεί πάντως ξυπνάει σιγά σιγά, δεν προτιμά το δήθεν…

· …αλλά μια έντιμη στάση. Γιατί η πολιτική και οι πολιτικοί δεν είναι συλλήβδην άχρηστοι και τιποτένιοι, ούτε συλλήβδην λαμόγια και κομιναδόροι. Αυτή είναι η πολιτική όπως την κατάντησαν.

· Είναι εύκολο να απαξιώνουμε την πολιτική όμως αυτό κρύβει πολλούς κινδύνους και δεν είναι ούτε θεμιτό ούτε ακριβές. Σίγουρα υπάρχει και η καλή πολιτική, η πολιτική των αρχών και των αξιών, που χάθηκε κάπου στο δρόμο όταν το πολιτεύεσθαι ταυτίστηκε με τον εύκολο πλουτισμό.

· Θα ήθελα, λοιπόν, έναν υποψήφιο να πει «ναι, εγώ δεν είμαι ανεξάρτητος και θέλω να συμβάλλω στη αποκατάσταση του κύρους της πολιτικής». Γιατί όχι; Καλημέρα και καλά μυαλά.
--
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
gkessopoulos.blogspot.com