12 Νοεμβρίου 2010

Φοροφυγάς ο Καρεμπέ... όχι μαλάκας θα ήτανε...

http://sport24.gr/football/ellada/article630924.ece/ALTERNATES/w620/karembeu.jpgΣτο κυνήγι του Κριστιάν Καρεμπέ έχουν ξεχυθεί οι ελληνικές φορολογικές αρχές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρώην άσος του Ολυμπιακού δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο στο δημόσιο στα τρία χρόνια παραμονής του στη χώρα μας.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Καθημερινή", η οποία τονίζει πως αρμόδια εφορία στην οποία ανήκε ο Γάλλος πρώην άσος ,τον αναζητά με καθυστέρηση έξι χρόνων καθώς φέρεται ότι ελάμβανε ετησίως 3 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2001-2004 που φορούσε τα ερυθρόλευκα.

Το ίδιο δημοσίευμα προσθέτει πως έχει ήδη αποσταλλεί έγγραφο στις γαλλικές φορολογικές αρχές, που με τη σειρά τους αναμένεται να απαντήσουν στα ερωτήματα του υπουργείου Οικονομικών, που πιθανόν να σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην αθλητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός του Καρεμπέ, οι ελεγκτικές αρχές έχουν δημιουργήσει έναν κατάλογο με τα ονόματα των ξένων ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών που παίζουν στην Ελλάδα, προκειμένου να ελεγχθεί αν έχουν καταβάλει τον σχετικό φόρο εισοδήματος, με τους ελέγχους να ξεκινούν από το 2000 και να φτάνουν μέχρι σήμερα.

http://sport24.gr/football/ellada/forofygas_o_karempe.630908.html