21 Νοεμβρίου 2010

Αντώνης Σαμαράς: Δεν συνεργαζόμαστε με όσους αποδέχονται το Μνημόνιο

http://static.doldigital.net/webstatic/42C89A3CD50B7448A23665D6A37F3EB0.jpgΑρνητικός στην προοπτική συναινέσεων με την κυβέρνηση με τα υφιστάμενα δεδομένα εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

«Έχω ήδη καθήσει στο τραπέζι περισσότερες από μία φορές. Ας μην κρυβόμαστε. Κάθε συνεννόηση προϋποθέτει και ορισμένα ελάχιστα, τα οποία σήμερα δεν τα βλέπω. Εκτός αν ως 'συνεννόηση' η κυβέρνηση εννοεί την προσχώρησή της στις δικές τις θέσεις. Κι αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει», τονίζει ο κ.Σαμαράς σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτει, παράλληλα το ενδεχόμενο κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» με τεχνοκράτες σε θέσεις-κλειδιά, υποστηρίζοντας πως «είναι ευθύνη του πολιτικού να λαμβάνει αποφάσεις».

«Οι τεχνοκράτες είναι χρήσιμοι να λένε τη γνώμη τους, αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη και κάποιος πρέπει να κάνει τη σύνθεση. Αυτό είναι δουλειά του πολιτικού», αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στην ορθότητα της αντιμνημονιακής προσέγγισης και τονίζει ότι έχει δικαιωθεί η θέση του και πως απατείται άμεση αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής.

«Η θέση μας επαληθεύτηκε πλήρως από τα ίδια τα αποτελέσματα του Μνημονίου, που έχει ήδη πέσει έξω σε όλους τους στόχους του, διότι η ύφεση απορρόφησε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που πάρθηκαν», τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Και προσθέτει ότι εάν η κυβέρνηση συνεχίσει στον ίδιο δρόμο σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που εμφανίστηκε ως σωτηρία ήταν καταστροφή.

«Με το πρόγραμμά μας μπορεί μέσα σε 18 μήνες να μηδενιστεί και το διαρθρωτικό και το κυκλικό έλλειμμα», υπογραμμίζει, τονίζοντας παράλληλα ότι οι μαζικές απολύσεις του Δημοσίου είναι λάθος πολιτική.

Τέλος ο κ.Σαμαράς απορρίπτει ως αστειότητες ότι έχει εγκλωβιστεί σε μία ομάδα «Ταλιμπάν» της απολύτου εμπιστοσύνης του, ενώ προαναγγέλλει αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα του κόμματός του.

«Ασφαλώς θα γίνουν αλλαγές. Κάθε κόμμα κάνει αλλαγές, γιατί αλλιώς παθαίνει αγκύλωση. Αλλά δεν πρόκειται να αλλάξω εκείνα που δούλεψαν και πέτυχαν να μειώσουν τη διαφορά της ΝΔ από 10,4 ποσοστιαίες μονάδες σε μόλις 2 μέσα σε ένα χρόνο», τονίζει ο κ.Σαμαράς και προσθέτει: «Όταν θα έρθουμε εμείς στη διακυβέρνηση θα βρεθούμε πολύ πιο έτοιμοι από ό,τι το ΠΑΣΟΚ. Αν μη τι άλλο εμείς πολιτευόμαστε σήμερα με ευθύνη».

tovima.gr