24 Νοεμβρίου 2010

Την Τρίτη τα πορίσματα της εξεταστικής για τα ομόλογα και guess what?

Προς προανακριτική για τα ομόλογα
Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την έκδοση πορισμάτων, αναφορικά με την υπόθεση των ομολόγων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Επιτροπή δεν θα καταλήξει σε ένα κοινό πόρισμα - η κοινοποίηση των πορισμάτων θα γίνει την Τρίτη, αφού οι απόψεις ανάμεσα στα κόμματα για την ουσία της υπόθεσης είναι διαφορετικές.

Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εστιάζοντας τις ευθύνες στους κ. Δούκα και Τσιτουρίδη. Υπήρξαν φωνές από βουλευτές κάφρους της κυβερνώσας παράταξης για παραπομπή Αλογοσκούφη, αλλά φαίνεται να απορρίπτονται από την πλειοψηφία. Με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί και η Δημοκρατική Αριστερά που συναγωνίζεται το ΛΑΟΣ για το ποιος είναι το καλύτερο δεκανίκι.

Και το ΛΑΟΣ δείχνει να συμφωνεί για προανακριτική, μόνο όμως για τον κ. Δούκα καθώς ο Τσιτουρίδης είναι ελεύθερος και υπό μεταγραφή αυτό τον καιρό και αποτελεί στόχο του κυανέρυθρου συρφετού.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα καταλήξουν στις αποφάσεις τους κατόπιν συνεδρίασής τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στην παραπομπή των κ. Δούκα, Τσιτουρίδη, Αλογοσκούφη, Μεϊμαράκη, Καραμανλή, Μπασιάκου, Κοντού, Σπηλιωτόπουλου, Αβραμόπουλου,Χατζηγάκη, Στυλιανίδη, Μαρκόπουλου, Γιακουμάτου κ.λπ... λένε να αφήσουν απέξω τον Ρουσόπουλο... έτσι για αλλαγή...

kathimerini.gr