14 Δεκεμβρίου 2010

Κάνει και τον θιγμένο ο Βαλυράκης γιατί τον εμποδίζει η δικαιοσύνη να βρει ποιοι ΠΑΣΟΚοι τ' αρπαξαν απ τη Σίμενς

Ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπαράθεσης μεταξύ Δικαιοσύνης και εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens γράφτηκε χθες στη Βουλή.

Αφορμή υπήρξε επιστολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε προς τους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση με τη γερμανική εταιρεία, στην οποία ζητείται να μη λαμβάνουν υπόψη τις προτροπές της εξεταστικής επιτροπής που «δίνουν την εντύπωση ότι ασκείται εκ μέρους της επιτροπής της Βουλής ανεπίτρεπτη κατά το νόμο και παραβιάζουσα τη συνταγματική αρχή της διακρίσεως των εξουσιών εποπτεία επί δικαστικών λειτουργών».

Ο πρόεδρος της επιτροπής Σ. Βαλυράκης, έντονα δυσαρεστημένος από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε πως «δεν νομίζει ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εξουσία να παρεμβαίνει στην ανάκριση, όπως αυτή διενεργείται από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής και της οποίας τα πρακτικά των συνεδριάσεων καθημερινώς δίδονται στους εφέτες ανακριτές».

Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο ίδιος, σε οξύτατους τόνους, αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να φτάσει η εξεταστική στους πιθανόν δωροδοκηθέντες υπουργούς, όπου κατέληξε το χρήμα από τα μαύρα ταμεία της επιχείρησης, όταν η Δικαιοσύνη αδρανεί, δυσλειτουργεί, φτάνει μέχρι αρνησιδικίας για να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση με πράξεις και παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα το σκάνδαλο αυτό να μείνει κουκουλωμένο;».