10 Δεκεμβρίου 2010

Πανάρετος: Δώστε στοιχεία για να πάρετε κονδύλια

Μια νέα «μέθοδο συνεργασίας» με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας εγκαινίασε το υπουργείο Παιδείας. Αποφάσισε να συνδέσει τη χρηματοδότησή τους με την ανταπόκριση που αυτά θα έχουν στα, κατά καιρούς, αιτήματα του υπουργείου για παροχή διαφόρων στοιχείων.

Με έγγραφό του ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος στέλνει τελεσίγραφο στις διοικήσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ ότι εάν δεν συνεργάζονται με το υπουργείο Παιδείας δεν θα λαμβάνουν τα κονδύλια που τους αναλογούν από την κρατική επιχορήγηση. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Εχουν προωθηθεί όλες οι εκκρεμείς αποφάσεις χρηματοδοτήσεων οικονομικού έτους 2010 για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για την έκδοση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων, παρ' ότι δεν έχουμε λάβει όλα τα στοιχεία που σας έχουμε ζητήσει με διάφορα έγγραφά μας. Αλλά για το 2011 οι χρηματοδοτήσεις θα εκτελούνται σύμφωνα με τα ποσά διάθεσης των πιστώσεων που θα χορηγεί το υπουργείο Οικονομικών. Ομως σε περίπτωση που κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν αποστείλει έγκαιρα στοιχεία που τυχόν θα του ζητηθούν από το υπουργείο Παιδείας και τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την υλοποίηση της πολιτικής της εκπαίδευσης, θα αναστέλλεται η χρηματοδότησή του μέχρις ότου εκπληρώσει τη σχετική υποχρέωσή του».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πανάρετος έχει ζητήσει από τα ΑΕΙ να του σταλούν αναλυτικά στοιχεία για μια σειρά θεμάτων, όπως για τις υποδομές τους, για τους ρυθμούς αποφοίτησης των φοιτητών, τους γόνους πανεπιστημιακών που έχουν εκλεγεί στα ίδια ιδρύματα με τους γονείς τους. Μέχρι στιγμής, τα περισσότερα ιδρύματα δεν έχουν απαντήσει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ