10 Δεκεμβρίου 2010

Αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τον Παύλο Ψωμιάδη

Αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τον Παύλο ΨωμιάδηΣτόχος αγανακτισμένων επενδυτών έγινε το πρωί κατά την άφιξή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου «Ασπίς», Παύλος Ψωμιάδης.

Δεκάδες επενδυτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια, μόλις τον είδαν να κατεβαίνει από την κλούβα της αστυνομίας του επιτέθηκαν φραστικά. Εκείνος απάντησε υβριστικά και τότε οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον του και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

Τα σοβαρότερα επεισόδια αποφεύχθηκαν μετά την επέμβαση της αστυνομίας και ο κατηγορούμενος προσήχθη στο δικαστήριο.

Εξω από το ανακριτικό γραφείο έχει προσέλθει μία διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς ανά διαστήματα σημειώνονται μικροεντάσεις από τους διαμαρτυρόμενους επενδυτές.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Παύλου Ψωμιάδη αφορούν ομολογιακά εταιρικά δάνεια που εξέδωσε η Ασπίς Capital την περίοδο 2003-2006, υποσχόμενη μεγάλες αποδόσεις τις οποίες, όπως καταγγέλουν οι επενδυτές, δεν έλαβαν.

Τις προηγούμενες ημέρες εκδόθηκε από τον ανακριτή ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματία, μετά από έγγραφη καταγγελία τέως στενού συνεργάτη του ότι ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό.

Για την απόπειρα διαφυγής αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή η σύζυγος και η κόρη του, στις οποίες έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.