10 Δεκεμβρίου 2010

Πάει κι η Μπαρτσελόνα... χάλασε... ψάχνετε για χορηγό

Πολύ κοντά στο να βάλει για πρώτη φορά χορηγό στη φανέλα της, μετά από 111 χρόνια ιστορίας, βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγγυρης καταλανικής εφημερίδας «El Mundo Deportivo». Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, για τη συμφωνία έξι ετών με την εταιρία Qatar Foundation οι «μπλαουγκράνα» θα βάλουν στα ταμεία τους 180 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι σήμερα, το μοναδικό λογότυπο που μπήκε στη φανέλα της "Μπάρτσα" είναι εκείνο της Unicef, με τη λεπτομέρεια ότι η ομάδα πληρώνει τον οργανισμό, 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο συν το 2% των εσόδων του συλλόγου!

Οι αντιδράσεις των φίλων της ομάδας ανά τον κόσμο είναι μεγάλες. Οι οπαδοί των Καταλανών αποκαλούν τη φανέλα τους "αμόλυντη" και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι δεν θα ξαναγοράσουν επίσημη εμφάνιση του συλλόγου αν... ξεπουληθεί.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά προβλήματα της Μπαρτσελόνα είναι πολλά. Ο Σάντρο Ροσέλ όταν ανέλαβε την προεδρία ανακάλυψε πελώριο έλλειμμα που είχε αφήσει η διοίκηση Λαπόρτα. Ήδη η ομάδα πήρε δάνειο 150 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά αν δεν μπει χορηγός στην ιστορική φανέλα της Μπαρτσελόνα, τότε θα πρέπει να αποχωρήσουν κάποιοι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές.