23 Δεκεμβρίου 2010

Δράσεις συνδιασμού Πετρούπολη Πόλη Να Ζεις: Κοινωνική Αλληλεγγύη

Τον τελευταίο καιρό οι εξελίξεις στην οικονομία μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλων των πολιτών. Είναι ανώφελο κανείς να συζητήσει για κάποιο άλλο θέμα αφού όλα περιστρέφονται γύρω από τα μέτρα και το αντίκτυπο που έχουν στο πορτοφόλι μας.

Αγανακτισμένοι οι πολίτες με τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων που επί σειρά ετών εθελοτυφλούσαν μπροστά στα προβλήματα που συσσωρεύονταν, δε γνωρίζουν με ποιο τρόπο ν’ αντιδράσουν. Είναι αλήθεια πώς ακόμα δεν είδαμε την χειρότερη κοινωνική αναταραχή, την οποία όλοι πραγματικά αντεύχονται αλλά το πρόβλημα δεν μπορεί ν’ αντιμετωπισθεί με ευχολόγια από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Απαιτούνται άμεσα να αφυπνιστεί ο μηχανισμός προς την κατεύθυνση της συντονισμένης κοινωνικής αλληλεγγύης η οποία θα καταπραΰνει την αδικία προς τις αδύναμες κοινωνικές τάξεις.

Στο Δήμο μας υπάρχουν μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό ετήσιο εισόδημα. Υπάρχουν επίσης μοναχικά άτομα και άτομα με αναπηρία τα οποία δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, καθώς επίσης άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Η εκκλησία, όπως πάντα στις κρίσεις σύμφωνα με τη θρησκευτική μας παράδοση κατά το πέρασμα των αιώνων έπραξε το καθήκον της, τώρα καλείται πάλι να εντείνει τις προσπάθειές της και να συνεργαστεί με το κράτος ώστε να ληφθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα τεθούν στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας.

Προτείνουμε για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα:

o Πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη
o Βοήθεια στο σπίτι με εξειδικευμένο προσωπικό
o Πληροφόρηση σε θέματα προνοιακών παροχών

Τα μεγάλα προβλήματα είναι κοινά για όλους κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αν η φτώχεια χτυπήσει την πόρτα του γείτονα, γρήγορα μπορεί να την περιμένουμε και στη δική μας κι αυτό πρέπει όλοι να το θυμόμαστε.

Οφείλουμε να οχυρώσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης προστατεύοντας τον πολιτισμό μας και την επιβίωσή μας. Η πολιτεία ας πράξει το καθήκον της για μία φορά με δικαιοσύνη χωρίς προκαταλήψεις.

O συνδυασμός μας ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΖΕΙΣ συγκέντρωσε και μοίρασε τρόφιμα στην ΕΣΤΙΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ και στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ως μια ελάχιστη συνεισφορά στους συνανθρώπους μας που κι αυτή τη μικρή βοήθεια την έχουν ανάγκη.

Πετρούπολη Πόλη Να Ζεις
Θ.Σκαλιστήρας