Απόκρυψη σημαντικών εισοδημάτων είδαν οι ορκωτοί λογιστές οι οποίοι «ξεσκόνισαν» τα Πόθεν Έσχες του Τάσου Μαντέλη μετά από σχετικό αίτημα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, και την εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση του γερμανικού κολοσσού.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, οι διαφορές εντοπίστηκαν ανάμεσα στις καταθέσεις που δηλώθηκαν στο πόθεν Εσχες και σε αυτές που προκύπτουν από τραπεζικά παραστατικά και κινήσεις λογαριασμών.
Από τον έλεγχο προκύπτει ότι η οικογένεια Μαντέλη δεν δήλωνε στα Πόθεν Έσχες Αμοιβαία Κεφάλαια, repos, και swap τα οποία κατείχε και διαχειριζόταν η σύζυγος του πρώην υπουργού.
Πρόκειται για επενδύσεις αξίας 46 έως 53 εκατομμυρίων δραχμών από το 1997 έως το 2000 και swap αξίας από 91.800 ευρώ έως 147.000 ευρώ μέχρι το 2004.
Πρόκειται για επενδύσεις αξίας 46 έως 53 εκατομμυρίων δραχμών από το 1997 έως το 2000 και swap αξίας από 91.800 ευρώ έως 147.000 ευρώ μέχρι το 2004.
Όπως προκύπτει από τον έλεγχο δηλώθηκαν ποσά λίγοτερα από αυτά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Στο ίδιο πόρισμα οι ελεγκτές αναφέρονται και σε καταθέσεις σε λογαριασμό του γιου αλλά και της συζύγου του του Τάσου Μαντέλη, από το 2002 ως και το 2006, με καταθέτη την εταιρεία Info Quest (η εταιρία έβγαλε ανακοίνωση εδώ).
Οι Ορκωτοί λογιστές επεσήμαναν ότι «από τον επανέλεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, σχετικά με την αύξηση της περιουσίας (καταθέσεις και επενδύσεις σε repos), προέκυψαν περιπτώσεις όπου η αύξηση αυτή δεν αιτιολογείται, σύμφωνα με τα δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα, μη συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαβίωσης», επισημαίνουν οι ορκωτοί ελεγκτές.
Να σημειωθεί πως ο έλεγχος των τραπεζικών κινήσεων του κ. Μαντέλη πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο Siemens, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προκύψει κάτι αξιοπερίεργο για τους υπόλοιπους "εξεταζόμενους" (Γιώργο Βουλγαράκη, Γιάννο Παπαντωνίου, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρων Πολύδωρα και Μιχάλη Λιάπη)