Το ενδιαφέρον είναι ότι η κ.«Μ» (έτσι θα την λέμε στο εξής), αμειβόταν και, ως λέγεται, εξακολουθεί να αμείβεται, από τον ΟΤΕ. Και λόγω αυτής της θέσης της, στελέχη της Siemens Hellas την φέρουν να είχε πολύ καλές σχέσεις με τον κατηγορούμενο για το σκάνδαλο, άλλοτε επικεφαλής του τομέα τηλεπικοινωνιών της εταιρείας, Πρόδρομο Μαυρίδη – «Μάκη» Μαυρίδη, όπως συνήθιζαν να φωνάζουν τον «Πόντιο» στην εταιρεία. Όπως «Μάκη» έλεγαν και τον πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκο. Το πιο ενδιαφέρον με αυτή την «δημοσιογράφο» ήταν ότι ήταν κάποτε πάρα πολύ κοντά σε στέλεχος του «ανδρεο-παπανδρεϊκού» ΠΑΣΟΚ στον ΟΤΕ, του οποίου το όνομα είχε άμεσα συνδεθεί με σκάνδαλα μεγάλων προμηθειών του Οργανισμού και με υποκλοπές, επί εποχής Μητσοτάκη – Γρυλλάκη.
Στις «εκθέσεις» της περιγράφονται, αλλού με μεγάλη δόση υπερβολής, αλλού λιγότερο, πασίγνωστα, όχι μόνο στη δημοσιογραφική πιάτσα, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, κουτσομπολιά περί της καταστάσεως που βρισκόταν ο τότε πρωθυπουργός, τα οποία διέδιδαν τα γνωστά κυκλώματα και παπαγαλάκια για να τον υπονομεύσουν. Ειδικότερα, ότι έπινε περισσότερο από όσο έπρεπε, δεν δούλευε, κ.ο.κ. Κι’ όμως, η κ.«Μιμί», παρουσιάζεται σε κάποια δημοσιεύματα, ούτε λίγο ούτε πολύ ως την Ελληνίδα Μάτα Χάρι, που’χει κρυφό καμάρι, όσα οι άλλοι τα είχαν κάνει βούκινο . Είναι αναφορές που, όπως διαρρέουν από την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο, περιλαμβάνονται στα «νέα» στοιχεία του σκληρού δίσκου του κομπιούτερ του πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκου. Στοιχεία, τα οποία, κατά τις ίδιες διαρροές, έδωσε και η γραμματέας του, κ.Κατερίνα Τσακάλου. Η τελευταία, ως γνωστόν, πρόσφατα ουσιαστικά απολύθηκε από τη νέα διοίκηση της Siemens Hellas, και λίαν προσφάτως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έστειλε εξώδικο στην εταιρεία με τις απαιτήσεις της.
Η κ.«Μ» προσελήφθη στη Siemens Hellas, ως φαίνεται από τη «σύμβαση για παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών» που υπέγραψε, την 1η 11 2007 με την ιδιότητα της «δημοσιογράφου-συμβούλου Τύπου και Προβολής». Η αμοιβή της ήταν 30.000 ευρώ. Καλά λεφτά, δηλαδή, για δεύτερη ή τρίτη δουλειά, τη στιγμή που άλλοι δημοσιογράφοι, μετά βίας είχαν μια δουλειά. Εάν ληφθούν υπόψιν πάντως, οι διασυνδέσεις της στον ΟΤΕ και η θρυλούμενη επαφή της με τον Π.Μαυρίδη, η κ.«Μ» προσελήφθη στη Siemens μάλλον ως ρουσφέτι παρά ως Μάτα Χάρι της ελληνικής δημοσιογραφίας. Στη σύμβασή της αναφέρεται ότι η «επαγγελματίας αναλαμβάνει να παράσχει ανεξάρτητες υπηρεσίες ως ειδική σύμβουλος για θέματα που εντάσσονται στα πλαίσια εξειδίκευσης της επαγγελματία. Ειδικότερα, αναλαμβάνει να παρέχει υπηρεσίες προετοιμασίας και σύνταξης ενημερωτικού εντύπου, το οποίο εκδίδεται για λογαριασμό της εταιρείας, και το οποίο φέρει τον τίτλο «Intelligence Report». Το έντυπο αυτό θα παραλαμβάνει η εταιρεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».
Όπως και να’χει πάντως, τη στιγμή που ουδέν ουσιαστικό για το πώς έπαιρναν τις μίζες τα μεγάλα πολιτικά κόμματα και ποια ήταν τα στελέχη τους που αποτελούσαν τους δίαυλους επαφής με την εταιρεία βγαίνει από την Εξεταστική Επιτροπή, βγάζουν τις εκθέσεις για τον Καραμανλή, προφανώς για να δικαιολογήσουν οι βουλευτές την ύπαρξή τους και τις διαρκείς παρατάσεις που παίρνει η Επιτροπή για να «ολοκληρώσει» -λέει- το έργο της,
Εκθέσεις που -σε τελική ανάλυση- δεν αφορούν την ουσία του σκανδάλου της Siemens. Οι «απόρρητες» αναφορές μάλιστα, εμφανίζονται τμήμα ενός φοβερού και τρομερού δικτύου «βιομηχανικής και πολιτικής κατασκοπείας» που είχε στήσει ο Χριστοφοράκος. Λες και ο ίδιος δεν διέθετε πολύ καλύτερες προσβάσεις στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο για να έχει μάλιστα και πολύ καλύτερες πληροφορίες. Λες και ήταν η Siemens, η μοναδική πολυεθνική ή ντόπια εταιρεία που συγκέντρωνε πληροφορίες για τους πολιτικούς (κάποιοι ήξεραν από πρώτο χέρι, άλλωστε, τις «ταρίφες» του κάθε υπουργού). Λες και ο Χριστοφοράκος δεν έπαιρνε αναφορές από πολύ πιο καλά πληροφορημένους υπηρεσιακούς παράγοντες της Siemens για πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες (στη διάθεση του Antinews και πολύ περισσότερο στην κατοχή της Εξεταστικής, υπάρχουν πάμπολλες τέτοιες).
Ορισμένες «εκθέσεις» που υπέβαλε η κ. «Μιμί», και δημοσιεύθηκαν ή πρόκειται να δημοσιευθούν οσονούπω, φαίνεται πως απευθύνονται στον κ.Χριστοφοράκο. Στη συνέχεια μάλιστα, του απευθύνεται με το «Αγαπητέ Μάκη». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ωστόσο, η ίδια είχε μόνο μια φορά συναντηθεί με το «Μάκη» Νο1, και, ως εκ τούτου, δεν διέθετε τόση οικειότητα μαζί του. Το αντίθετο συνέβαινε, λένε στελέχη της Siemens, με το «Μάκη» Νο2 (Μαυρίδη). Το τι ακριβώς συνέβαινε, και σε ποιούς πραγματικά απηύθυνε τα «ραπόρτα» της, ας το διευκρινίσουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, Χριστοφοράκος και Μαυρίδης. Το ζήτημα είναι ότι τέτοιοι φτηνοί εντυπωσιασμοί (περί Καραμανλή, κ.λ.π.) για μια τόσο σημαντική υπόθεση που δείχνει την διαφθορά και την πολιτικο-οικονομική διαπλοκή στη χώρα μας, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να απαξιώνουν περαιτέρω την υπόθεση διερεύνησης του σκανδάλου.
Έγγραφα:
1 και 2. Η σύμβαση και η αμοιβή της «δημοσιογράφου-ειδικής συμβούλου».
3.Στη λίστα που είχε συντάξει στέλεχος της Siemens Hellas για δωράκια (τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, οι φτηνιάρηδες) σε όλη την ηγεσία του ΟΤΕ, στην τελευταία αράδα διακρίνεται το όνομα της κ. «Μ», που ταιριάζει απόλυτα με το ονοματεπώνυμό της. Λέτε να είναι η ίδια που από τον ΟΤΕ μεταπήδησε στη Siemens και τώρα, πιθανώς, πάλι στον ΟΤΕ;