Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να έχει στόχο τη φυλάκιση (του μικροπαραβάτη των 100 ευρώ), αλλά την είσπραξηΈνα πολύ σημαντικό θέμα που μπορεί να δώσει τη χαριστική βολή σε μικροεπιχειρήσεις θίγει ο νέος αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Ι. Βρούτσης: Πρόκειται για την απόφαση τελικά της Κυβέρνησης, παρά τις μέχρι τώρα διαρροές ότι θα επανέφερε τη ρύθμιση της ΝΔ, που προέβλεπε καταβολή του ΦΠΑ σε 3 δόσεις, να στέλνει φυλακή μικροπαραβάτες ακόμα και για 100 ευρώ οφειλές.

Ουσιαστικά το ανάλγητο ΠΑΣΟΚ μπορεί να χώσει κάποιον φυλακή ακόμα και για 1 ευρώ αλλά φαντάζομαι ότι ο τομεάρχης της ΝΔ δεν θέλει να λαϊκίσει όπως έκαναν οι ΠΑΣΟΚοι συνάδελφοί του όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Έτσι είναι φίλοι μου ο σοσιαλισμός:

Είσαι "κακομοίρης"; Δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις 100-200 ευρώ;

Δεν μας κάνεις, μπες στη φυλακή, απ' όπου μπορείς να μας ψηφίζεις κάθε 4 χρόνια...

Ελεύθεροι στο σοσιαλισμό, μπορούν να κυκλοφορούν μόνο οι μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου, των οποίων τα 24 δις ήθελε να χαρίσει ο κ. Παπακωνσταντίνου...

παρεμπιπτόντως εκείνη τη λίστα με τους μεγαλοφειλέτες που μας υποσχέθηκε πριν από 1 μήνα πότε θα μας τη δώσει;

Σ' αυτή ή στης επόμενη ζωή;

Διαβάστε και την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του Ι. Βρούτση:

«Μετά την οριζόντια και κοινωνικά άδικη περικοπή μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση επανέρχεται εξαντλώντας την αυστηρότητά της με οριζόντια ποινικοποίηση (μηνυτήριες αναφορές και φυλακίσεις) επί μη απόδοσης ΦΠΑ, ακόμη και για πολύ μικρά ποσά.

Ενώ, η Ν.Δ. με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τον Σεπτέμβριο του 2009, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της κρίσης, θεσμοθέτησε μηχανισμό διευκολύνσεων για τις επιχειρήσεις, όπως η καταβολή σε τρεις δόσεις του ΦΠΑ, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο τις ποινές σε ιδιαιτέρως μικρά ποσά, απειλώντας με φυλάκιση ακόμη και οφειλέτες των 100 €!

Ακυρώνει, ουσιαστικά, τις κυβερνητικές διαρροές για επαναφορά της τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ (ως μέσο ανακούφισης των επιχειρήσεων), δηλαδή του νόμου της Ν.Δ. που η ίδια κατήργησε πριν από ένα χρόνο.

Αποδεικνύει ότι επιμένει σε μια πολιτική οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη.

Η προχειρότητα και η έλλειψη σχεδίου αποτελούν κακό σύμβουλο για την κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Οικονομικών, έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και με όλες εκείνες τις χαριστικές ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ προς οφειλέτες διαφόρων κατηγοριών (περαίωση).

Η μάχη για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, δεν υπηρετείται αποτελεσματικά από ρυθμίσεις ποινικού χαρακτήρα, για παραβάσεις μικρών ποσών από πολύ μικρούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

Στόχος, δεν πρέπει να είναι η φυλάκιση, αλλά η είσπραξη.

Η κρίση, απαιτεί προσαρμογή των εισπρακτικών μέτρων στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, ώστε να είναι συνεπείς, καθώς και στην αποτροπή των παραβάσεων που επαναλαμβάνονται και στερούν από το δημόσιο κρίσιμους πόρους για την αντιμετώπιση του Χρέους και των Ελλειμμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση, να επαναφέρει το μέτρο της Ν.Δ. για την τμηματική καταβολή του ΦΠΑ και να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη, η οποία όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα, αλλά αντίθετα θα αυξήσει τη γραφειοκρατία και θα δημιουργήσει κοινωνικές εντάσεις»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου