13 Ιανουαρίου 2011

Μεταφραστή φωνής για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις έβγαλε η Google για τα Android τηλέφωνα ... και το iphone δεν μπορεί να λειτουργήσει ακόμα σαν router...

http://tctechcrunch.files.wordpress.com/2011/01/screen-shot-2010-12-21-at-9-00-10-am.png?w=497&h=375Η Google η οποία έχει πολύ καλές σχέσεις με τον open source προγραμματισμό, προσέθεσε μία εφαρμογή στη φαρέτρα του Android, το Translate for Android.

Η εφαρμογή είναι πειραματική, και επιτρέπει στο χρήστη να ομιλεί στο κινητό του στη γλώσσα της επιλογής του, και η εφαρμογή να μεταφράζει τον λόγο σε άλλη γλώσσα απευθείας μέσω του άλλου κινητού τηλεφώνου για την καλύτερη κατανόηση του αλλόγλωσσου φίλου... ή φίλης.

Είναι το λεγόμενο Conversation Mode, και πολύ ελπίζουμε όλοι πως δεν θα κάνει λάθος μετάφραση, ιδιαίτερα σε στιγμές... φόρτισης.

Είναι λογικό πάντως, πως από τη στιγμή που η εφαρμογή βρίσκεται σε Alpha στάδιο δοκιμών, παράγοντες όπως ο ήχος του παρασκηνίου, διάλεκτοι ή ακόμα και γρήγορη ομιλία θα "μπερδέψουν" το πρόγραμμα. Παρόλα αυτά, το πρόγραμμα φέρεται να έχει μελλοντική επιτυχία αφού είναι μία πολύ καλή ιδέα. Μέχρι τώρα υποστηρίζονται 53 διαφορετικές γλώσσες.

Την εφαρμογή, που σ΄αυτά τα πρώτα στάδια δεν υποστηρίζει τη μετάφραση φωνής στα ή από τα ελληνικά (υποστηρίζει μόνο τη μετάφραση γραπτού κειμένου και την εκφώνηση πχ. στα αγγλικά ή τα ισπανικά) μπορείτε να την κατεβάσετε από το Market