30 Ιανουαρίου 2011

Αίγυπτος: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί-Έφτασαν τους 102 από την Τρίτη

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που σαρώνουν την Αίγυπτο, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και πρώτων βοηθειών που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και απολογισμό του Ρόιτερς βάσει δηλώσεων από ιατρικές πηγές, νοσοκομεία και αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν υπάρχει έως τώρα επίσημος απολογισμός του αριθμού των θυμάτων και στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι αρκετά υψηλότερος, δεδομένης της σύγχυσης στη χώρα.

Χθες Σάββατο στο Μπένι Σουέιφ, νότια του Καΐρου, αστυνομικοί σκότωσαν 17 ανθρώπους που επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικά τμήματα, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην διάρκεια διαδηλώσεων, και άλλοι οκτώ στην διάρκεια απόπειρας κρατουμένων να αποδράσουν από τη φυλακή Άμπου Ζααμπάλ στο Κάιρο. Περί τους 68 θανάτους αναφέρθηκαν σε Κάιρο, Σουέζ και Αλεξάνδρεια στην διάρκεια των κινητοποιήσεων της Παρασκευής. Από την Τρίτη ως την Παρασκευή, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν δηλώσει ότι έξι άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός αστυνομικού, είχαν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στην διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων.

Χθες Σάββατο ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι περίπου 2.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια σε όλη τη χώρα. Με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται, ο αριθμός των τραυματιών αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι σαφές πόσα από τα θύματα είναι πολίτες και πόσα αστυνομικοί.