17 Ιανουαρίου 2011

Η γερμανική πρεσβεία για τη σύλληψη της 27χρονης Γερμανίδας

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/39446.jpgH πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα έχει κινητοποιηθεί και είναι σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, αναφορικά με τη συλληφθείσα στην Αθήνα 27χρονη Γερμανίδα κατηγορούμενη για επαφές με τρομοκρατική οργάνωση (ΣΣ. Η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της). Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Εξωτερικών στο Βερολίνο Αντρέας Πέσκε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι από τη γερμανική πρεσβεία "επιχειρείται να διασφαλιστεί διπλωματική επαφή με τη συλληφθείσα".

Ο εκπρόσωπος επικαλέστηκε ότι "αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ειπωθούν προς το παρόν περισσότερα για την ταυτότητα και τις κατηγορίες εις βάρος της".

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπ. Εσωτερικών Στέφαν Πάρις περιορίστηκε να δηλώσει ότι "η συνεργασία των γερμανικών και των ελληνικών αρχών και η ανταλλαγή πληροφοριών στην υπόθεση αυτή είναι καλή". Ζήτησε κατανόηση γιατί δεν αναφέρεται δημοσίως σε άλλες λεπτομέρειες, "πολύ περισσότερο καθώς οι πληροφορίες και οι κατηγορίες προέρχονται από μία φιλική χώρα", όπως είπε.

Για το ενδεχόμενο εμπλοκής της συλληφθείσας και στην αποστολή του παγιδευμένου πακέτου-βόμβα με αποδέκτη την καγκελάριο Μέρκελ, ο κ. Πάρις είπε ότι "αυτά τα θέματα της έρευνας είναι υπόθεση των ελληνικών διωκτικών αρχών".

ΑΠΕ