18 Ιανουαρίου 2011

Παπαριές οι εικασίες των ΠΑΣΟΚων για δανεισμό με κάτω από 4%... πάλι με 4,1% δανειστήκαμε

Παπαριές αποδείχθηκαν οι εικασίες των ειδικών ΠΑΣΟΚων ότι επειδή το spread σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση πριν μερικούς μήνες είναι 100 μονάδες κάτω (τότε ήταν 900 τώρα 800κάτι) η δημοπρασία εντόκων γραμματίων θα επιτύγχανε καλύτερο επιτόκιο από το 4,1% που πήραμε τότε... και σήμερα μας δάνεισαν με ακριβώς το ίδιο επιτόκιο μιας και το spread από μόνο του δεν τα λέει όλα. Διαβάστε και την είδηση:

Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 650 εκατ. ευρώ από την δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας τριμήνων. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στα 4,1%, στα ίδια επίπεδα με την έκδοση του Νοεμβρίου.

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 4,98 φορές, όπως και στην προηγούμενη δημοπρασία. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Η διαφορά της απόδοσης επιτοκίου του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς ενισχύεται στις 811 μονάδες βάσης, κατά 10 σχεδόν μονάδες υψηλότερα από το κλείσιμο της Δευτέρας.