18 Ιανουαρίου 2011

Καστανίδης: Από τους σοβαρότερους του ΠΑΣΟΚ... γελοίους εννοείται

Εγκρίθηκε χθες, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το νομοσχέδιο Καστανίδη για τις κάμερες σε δημόσιους χώρους. Δεν να θα χάσω την ώρα μου γιατί δεν το ψήφιζαν το καλοκαίρι του 2009 γιατί οι ηλίθιοι ΠΑΣΟΚοι θα πούνε γιατί τότε δεν προστατεύονταν τα προσωπικά δεδομένα (για όσους δεν ξέρουν ο Νόμος Δένδια προέβλεπε ότι οι καλύτερες λήψεις θα προβάλλονταν καθημερνά πριν τις ειδήσεις των οκτώ...) ενώ τώρα ο Καστανίδης τα προστατεύει... Ας θυμίσουμε λοιπόν στον Καστανίδη, που τώρα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα, μια ιστορία:

«Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του 2001, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να στήσει αμέτρητο αριθμό καμερών, κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης για την καταγραφή ήχου και εικόνας, σχεδόν στο σύνολο της βρετανικής γης, των βρετανικών πόλεων.

Το 2005 το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ανέθεσε σε Επιτροπή Επιστημόνων ν' αξιολογήσει τ' αποτελέσματα της χρήσης κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης σε τόσο μεγάλη έκταση.

Επαναλαμβάνω, εντολή της βρετανικής κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργείου Εσωτερικών σε ομάδα επιστημόνων για ν' αξιολογήσουν τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης που τοποθέτησε σε όλες σχεδόν τις βρετανικές πόλεις η βρετανική κυβέρνηση.

Αυτή την έκθεση την έχω σήμερα εδώ, θα σας την παραδώσω, είναι κορυφαίων επιστημόνων έκθεση, που διατυπώνουν αρνητικές κρίσεις για την αποτελεσματικότητα της χρήσης καμερών στους υπαίθριους χώρους. Λένε οι Βρετανοί επιστήμονες στην έκθεσή τους του 2005 ότι τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης δεν βοήθησαν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Βρετανία, σε ορισμένες περιπτώσεις είχαμε αύξηση της εγκληματικότητας, εκεί όπου είχαν τοποθετηθεί κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης. Προσθέτουν οι Βρετανοί επιστήμονες στην έκθεση τους προς το Βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών, ότι δεν μειώθηκε στο ελάχιστο το αίσθημα της ανασφάλειας των Βρετανών πολιτών από τη χρήση των καμερών ασφαλείας.

Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να ζητήσει να ενημερωθεί από τη βρετανική κυβέρνηση για το τι λένε οι Βρετανοί επιστήμονες...»

Ποιος μας είπε την ιστορία και κούναγε την έκθεση από το βήμα της Βουλής, για να μας αποδείξει ότι οι κάμερες όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές ακόμα και αν καλύπτουν όλη τη χώρα όπως στη Βρετανία...
αλλά οδήγησαν και σε αύξηση της εγκληματικότητας όπου είχαν εγκατασταθεί;


Μα ο Καστανίδης φυσικά... στις 30/07/2009:

Αυτός είναι ο σοβαρός πολιτικός του ΠΑΣΟΚ;


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZr8XVsAQQmqDK0eYusG-Iut5RBqSWHLz5O1ZLXPAN8RQsK0R93yFYf6bvn3Mja-EFEr4gW3TBz2cJt2dEVDEYVYdiOtZz4WCYE1urjSXiQB_gb-OdcunIQHYUD_g8JbMfhoGe1OPRpGhB/s1600/Kastanidis_kameres.jpg