14 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση της Αστυνομίας στις καταγγελίες του Δόκτωρα που κυκλοφορούσε με ταυτότητα που είχε δηλωθεί κλεμμένη

http://img.protothema.gr/325C401A76C13EA08A378662643F2FA3.jpgΣε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της Αστυνομίας, απαντώντας στις καταγγελίες του στελέχους του ΣΥΝ (ΣΣ. Κόψτε φάτσα που δεν ήθελε και να τον περάσουν για τρομοκράτη...) αναφέρει ότι:

«Γύρω στις 5 το απόγευμα στο πλαίσιο των ερευνών και συλλήψεων που διενεργούσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βύρωνα προσήχθη ο 30χρονος στην έδρα της αντιτρομοκρατικής.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση αλλά οδηγήθηκε στη διεύθυνση ασφάλειας Αττικής γιατί κατείχε δύο αστυνομικές ταυτότητες.

Για ένα από τα δύο δελτία ταυτότητας είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του τον Ιανουάριο του 2004 στο τμήμα Ασφάλειας Νέας Ιωνίας. Σχηματίστηκε δικογραφία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περιήλθε στην κατοχή του το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που είχε δηλωθεί κλοπή, το οποίο και κατασχέθηκε. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος».

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες περί βιαιοπραγίας, στην ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνεται ότι "δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα" και συνεχίζει: "η προσαγωγή του έγινε με όλους τους νόμιμους τύπους και τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες".