17 Ιανουαρίου 2011

Η κυβέρνηση «δείχνει» Ακη και Μαντέλη... και βάζει και λίγο Βατοπαίδι (ξέρετε το όπιο του λαού) για να θολώσει τα νερά

Ακη και Μαντέλη «έδειξε» ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς Επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς ότι το ΣΔΟΕ ερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στα σκάνδαλα Βατοπεδίου και Ζίμενς. Μάλιστα, κατονόμασε τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Α. Τσοχατζόπουλο και Τ. Μαντέλη.

Ακη και Μαντέλη «έδειξε» ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς Μιλώντας στο «Μέγκα», ο υφυπουργός είπε ότι 17 συνεργεία του ΣΔΟΕ «ψάχνουν εταιρείες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, που είναι αναμεμειγμένα στην υπόθεση του Βατοπεδίου». Και πρόσθεσε, ακόμη, ερευνάται «το θέμα Μαντέλη», καθώς και η έρευνα «σχετικά με γνωστή εταιρεία, που έχει σχέση με το σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου».

Οταν ρωτήθηκε αν είναι ενδεχόμενο πολιτικά πρόσωπα να πάνε φυλακή, ο κ. Κουσελάς απάντησε: «Γιατί να μην πάνε; Αν έχουν ευθύνες, για να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να τιμωρηθεί. Δεν χρωστάμε όσοι έχουμε το μέτωπό μας καθαρό να λασπωνόμαστε από ενέργειες ή παραλείψεις των άλλων».

**Σύσκεψη στη Βουλή αναμένεται να γίνει σήμερα από τους βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens με τη νομική ομάδα υπό τον δικηγόρο και σύμβουλο του Α. Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο. Θα συζητηθεί το κείμενο του πορίσματος, το οποίο με τις διορθώσεις θα παραδοθεί στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στην παρούσα φάση δεν συζητούνται ονόματα, όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχος της Ρηγίλλης, ό,τι ακούγεται είναι περισσότερο «ένας ανεμιστήρας λάσπης». *