31 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAuxl2FRJ6AvRQ4YXq6_l0fVsjOLAp-4___Sy_as6-8XW5Yz-3vuEMU_iHs_1C_VX2LMjmvEos2LrMDMFO73C0IJfPhiDxveyC1Rj4IoOoTpXRrZHWfqSTvynvOdHFitwaY3fxVGHKcsWR/s1600/LOGO+NDwh.jpgΉταν (και εξακολουθεί να είναι;) ένα άθροισμα τζακιών, φέουδων, βιλαέτιων, μία συνομοσπονδία βαρόνων, κοντζαμπάσιδων, τσιφλικάδων της πολιτικής με προσωπικούς υποτακτικούς στρατούς και ομάδες χωρίς κομματική αναφορά, συνείδηση και αλληλεγγύη, χωρίς ξεκάθαρη ιδεολογικοπολιτική αναφορά, ένας αχταρμάς και συνοθύλευμα μεσαιοχωριτών, παλαιοδεξιών, νεοφιλελεύθερων, ευρωληγούρηδων, εραστών της καρέκλας, επιβητόρων της εξουσίας, καιροσκόπων, δεξιοαδέξιων, αποκομμένων από τις επιταγές και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Προσθέστε και τους σοβαροφανείς τζιτζιφιόγκους, τους ασπόνδυλους λουστροντιντίδες μεγαλώνει και θηριεύει ο ετερόκλητος εσμός.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, από το 1981 και εντεύθεν η Ν.Δ κυβερνά ως διάλειμμα, ως σύντομη χρονικά παρένθεση. Παρ’ ότι η φιλελεύθερη ιδεολογία είναι κυρίαρχη απανταχού, στην Πατρίδα μας βρίσκεται σε άμυνα, στη γωνία στριμωγμένη, ηττοπαθής, φοβική, απολογούμενη. Στην Κοινωνία μας δεν είναι ιδεολογικοπολιτικά κυρίαρχη μιας και κυριαρχούν οι αριστερόστροφες ιδεοληψίες, ο κίβδηλος προοδευτισμός, αριστερομηδενιστές, αθεϊστές αρνησιπάτριδες, μωσαϊκό κατσαπλιάδων του προοδευτικού υποκόσμου.

Αιχμή του δόρατος η τέταρτη και ισχυρότερη εξουσία, τα κατευθυνόμενα Μ.Μ.Ε., ο τηλεφασισμός των 8 μ.μ., οι γκαιμπελοπροπαγανδιστές του Μνημονίου Κατοχής, τα μισθοφόρα όργανα του ξένου και ντόπιου οικονομικού κατεστημένου, οι αργυρώνητοι του ιστορικού αναθεωρητισμού.

Σε αυτό το τοπίο, η κινηματική εκλογή του Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσε το όραμα και την ελπίδα των συμμαχητών μας(και όχι μόνο) για ρηξικέλευθες τομές και ρήξεις, για τη μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ της παράταξης. Γκρεμίζοντας το παλιό, το φθαρμένο, το σάπιο και χτίζοντας το νέο, το άφθαρτο, το οραματικό, το ελπιδοφόρο. Ένα Κόμμα ανοιχτό στην Κοινωνία και όχι μετάλλαξη του παρελθόντος με ανακυκλωμένα υλικά του χθες, τα οποία θολώνουν, αλλοιώνουν και αλλοτριώνουν τη σημασία, το νόημα και τα προτάγματα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που τραβούν προς τα κάτω τη Ν.Δ.

Τα πρόσωπα έχουν ιδιαίτερη σημειολογία, αξία και συμβολισμό, είναι οι φορείς μετάδοσης των ιδεών, το όχημα έκφρασης κάθε πρότασης εξουσίας. Αποτελεί αδήριτη και επιτακτική ανάγκη η δημιουργία και η συστράτευση-σταυροφορία ιδεολογικών αγωνιστών, αυτόφωτων αυτοδημιούργητων από την κοινωνική διαστρωμάτωση, ανιδιοτελών μαχητών, κηρύκων του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που θα πείσουν την κοινωνία ότι άλλαξε ύφος, ήθος και νοοτροπία η Ν.Δ. ότι πράγματι έγινε Λαϊκό κόμμα μιας κοινωνικής προοδευτικής Λαϊκής Δεξιάς.

Άνοιξαν οι πόρτες γι’ αυτούς στη Ν.Δ. Αμφιβάλλουμε. Όσοι εξ αυτών θέλουν να προσφέρουν με κάποιον τρόπο θα προσφέρουν? Που θα απευθυνθούν? Ήδη έχουν στήσει καρτέρι και καραδοκούν τα πριγκιπικά τέκνα, τα προϊόντα της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού, του παρωχημένου κομματικού σωλήνα, του τηλεπικοινωνιακού σωλήνα, του απολίτικου life style για να φράξουν την πόρτα, για να διατηρήσουν τα στεγανά.

L.L.