18 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Μιχαλολιάκου-Γερουλάνου

Mε τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του δημάρχου, ώστε να καταστεί ο Πειραιάς ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, ζήτησε την επιτάχυνση των εργασιών στο Δημοτικό Θέατρο, οι οποίες με βάση το υπάρχον χρονοδιάγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί έως 31/12/2011.

Παράλληλα, έθεσε στον υπουργό το θέμα της δημιουργίας πρότυπου παιδότοπου στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο δήμαρχος συζήτησε επίσης με τον κ. Γερουλάνο την πρότασή του για σύσταση Μουσείου Αθλητικής Ιστορίας στον Πειραιά, με τον υπουργό να ανταποκρίνεται θετικά στη συγκεκριμένη πρόταση. Ο τελευταίος, δεσμεύτηκε επίσης πως το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης θα παραμείνει στον χώρο που βρίσκεται σήμερα, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του Πειραιά και την εκπόνηση ενός προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.