14 Ιανουαρίου 2011

Κι άλλη σύλληψη για τρομοκρατία

Στη σύλληψη μίας 27χρονης Γερμανίδας, καθηγήτριας ξένων γλωσσών σε φροντιστήριο της Αθήνας, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο των ερευνών της ευρείας επιχείρησης που άρχισε ένα 24ωρο νωρίτερα.

Η Γερμανίδα συνελήφθη στη Νέα Ιωνία και αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνα στο σπίτι της στον Περισσό.

Η 27χρονη ζει τους τελευταίους επτά μήνες στην Αθήνα. Πριν έμενε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον της μητέρας της 27χρονης εκκρεμεί από το 1993 διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στη Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF).

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Παρασκευή οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν την προηγούμενη ημέρα για την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Κατηγορούμενοι για την από κοινού συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και την διακεκριμένη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, καθώς και λίστα τον ευρημάτων στο διαμέρισμα στον Ταύρο, το οποίο ενοικίαζαν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Μεταξύ των ευρημάτων ένα πιστόλι 9 mm για το οποίο η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες τρομοκρατικές ή εγκληματικές ενέργειες, καθώς και ένα καλάσνικοφ, για οποίο οι έρευνες συνεχίζονται.

Επίσης, από τις έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ε’ Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους σε επίθεση με εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό σε κτίριο της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη.

Για την παραπάνω υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω και κρατείται προσωρινά ένας 19χρονος.