11 Ιανουαρίου 2011

Χειροπέδες στον Γκλέτσο - Νύχτα στα κρατητήρια

Την νύχτα στα κρατητήρια θα περάσει ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Τετάρτη, το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Ο νεοκλεγείς δήμαρχος, συνελήφθη το μεσημέρι, καθώς για δεύτερη φορά ξήλωσε τις προστατευτικές μπάρες που επανατοποθετήθηκαν στα διόδια της Πελασγίας στη Στυλίδα, έχοντας στο πλευρό του το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους της περιοχής.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία εκμετάλλευσης των διοδίων βρίσκεται στα διόδια για να κλείσουν και πάλι τις παράπλευρες μπάρες, που γκρέμισε το πρωί ο νεοκλεγείς δήμαρχος.

Παράλληλα, συνεδριάζει και το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να εκδώσει καταδικαστικό ψήφισμα.

Το μεσημέρι οι άνδρες της αστυνομίας περίμεναν τον δήμαρχο της Στυλίδας, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του, όπου και του φόρεσαν χειροπέδες, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας. Η μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα, μέσα σε τζιπ με φιμέ τζάμια και με τη συνοδεία αυτοκινήτων με αστυνομικές δυνάμεις.

Για να μην καταφέρουν οι δημοσιογράφοι να πάρουν φωτογραφίες, άνοιξαν την πόρτα του γκαράζ και οδήγησαν το τζιπ κατευθείαν στο υπόγειο του αστυνομικού τμήματος.

Εις βάρος του Απόστολου Γκλέτσου έχει σχηματισθεί δικογραφία, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυση και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών και παραβίαση διατάξεων του ΚΟΚ.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επικρίνει την εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου, μιλώντας γαι "απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια που βαραίνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση". Επίσης, καλεί τον λαό να καταδικάσει την ενέργεια αυτή γιατί "στρέφεται κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και ποινικοποιεί τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, για την κατάργηση των αυξήσεων στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς".