10 Ιανουαρίου 2011

Κάποιες σκέψεις για το κίνημα κατά των διοδίων..

Το κίνημα κατά των διοδίων, με τα πολλά δίκια του, θα είχε κερδίσει πόντους σε αγωνιστικότητα και αξιοπιστία αν, την ίδια αντίδραση που προβάλλει κατά των διοδίων, την έδειχνε και στην άυξηση 100% του ΓΑΠ στο φόρο για τη βενζίνη..

Η αμόλυβδη εχει διπλασιαστεί επί ΓΑΠ και αυτό οδήγησε στην τεράστια αύξηση του κόστους του ταξιδιού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Ναι, και η αύξηση των διοδίων συνέβαλε στην αύξηση του κόστους, αλλά σε μικρότερο ποσοστό.

Αλλά, πως να υπάρξει αντίδραση στην αύξηση της βενζίνης, όταν "πρόεδρος" της "ένωσης κατά των διοδίων" πχ στην Κατερίνη, μια απ' τις πρωτοπόρες πόλεις του κινήματος, είναι ένας καραπράσινος πολιτευτής, ο οποίος νοιάζεται μόνο να βγαίνει στα τοπικά κανάλια μετά από κάθε κλείσιμο δρόμου και να βρίζει Καραμανλή και Σουφλιά και να εξυμνεί τον ΓΑΠ για τις προσπάθειες που κάνει κατά των διοδίων;;;;;;;;;;

Αλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ έδειξε πως ξέρει πως να κυβερνά.. Καπηλεύεται ένα κίνημα, το οποίο ξεκίνησε με αγνές προθέσεις και σωστά επιχειρήματα, το στρέφει εκεί που αυτό θέλει (να βρίζει Σουφλιά και ΝΔ, τουμπεκί για την αύξηση της βενζίνης ή τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τα διόδια) και μετά θα βάλει τους "αρχηγούς" του κινήματος υποψήφιους βουλευτες να υφαρπάσουν τη ψήφο των κορόιδων των ελλήνων, που θα αισθάνονται περήφανοι ψηφίζοντας τους αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ.

Και αμα τολμήσει κάποιος να πληροφορήσει ότι κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και γιατί δεν κάνει κάτι ,παίρνει την αποστομωτική απάντηση ότι τη σύμβαση την υπέγραψε η ΝΔ και αρα το ίδιο δεν μπορεί να κάνει τίποτα..Οτι το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά υποσχόταν κατάργηση των συμβάσεων είναι ψιλά γράμματα, ότι επί ΠΑΣΟΚ μπήκαν οι αυξήσεις φωτιά είναι λεπτομέρειες..

Μα θα πει κάποιος πως το ΠΑΣΟΚ ανέχεται και υποθάλπει ένα κίνημα, που φαίνεται να είναι κατά του Μπομπολα, ενός εκ των βασικών υποστηρικτών του. Το θέμα είναι ότι το κίνημα βολεύει και τον ίδιο τον μπόμπολα και τον κάθε μπόμπολα. Θα κάνει μια προσφυγή στα δικαστήρια ο μπόμπολας, και θα πάρει στο χιλιοπλάσιο απ' το κράτος (δηλαδή από όλους μας) ως αποζημίωση οτι χάνει απ' αυτούς που δεν πληρώνουν τα διόδια. Ειδικότερα, μια αγωγή θα κάνει κατά του ελληνικού κράτους, με βάση ότι είχαν μια σύμβαση με το κράτος, την οποία το κράτος δεν τήρησε (δεν φρόντισε για την προστασία απ' τους οδηγούς που δεν πλήρωναν). Αντίδικος δεν θα είναι η ένωση κατά των διοδίων, ώστε να εκθέσει τα επιχειρήματα, αλλά το ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα κάνει μια τυπική αντιδικία, και θα δικαιωθεί μια ωραία πρωία με κάτι δις ευρώ η εταιρία. Οπως έγινε στην υπόθεση του κλεισίματος των Τεμπών, όπου το ελληνικό κράτος ανέλαβε να πληρώσει ότι λεφτά ζητήσουν απ' την κατασκευάστρια εταιρια (Μπομπολας) οι θιγόμενοι (πχ ΚΤΕΛ), και θα αποζημιώσει το ελληνικό κράτος επιπλέον την εταιρία, γιατί "ζημιώθηκε" από τυχαίο γεγονός (θεομηνίες!!!!!!!!!!!, που προκάλεσαν την πτώση). Η σχετική υπόθεση κλείσθηκε εξωδικαστικά, χωρίς καν να αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Συνεπώς, οι νεοδημοκράτες δεν πρέπει να σύρονται σαν πρόβατα σε κινήματα με σωστή κατ' αρχήν βάση, αλλά τα οποία καπηλεύονται πρασινοφρουροί. Αμα θέλουν να εκφράσουν κάτι, θα πρέπει με ανεξάρτητη φωνή να στιλιτεύουν τα διόδια, αλλά ταυτόχρονα να εξαπολύουν μύδρους κατά του ΓΑΠ για τις πολλαπλές ευθύνες του (αυξηση διοδίων επί κυβέρνησή του, τεράστια αυξηση βενζίνης, δόσιμο του έργου αποκλειστικά στο μπομπολα-βλ παρακάτω-, αποζημιώσεις για τα τέμπη, κα).

ΥΓ Κάτι ακόμα για όσους "νεοδημοκράτες" βρίζουν το Σουφλιά για τα διόδια. Ο Σουφλιάς τους δρόμους τους έδωσε στον ανταγωνιστή του Μπομπολα, μια γερμανική εταιρία. ο μπόμπολας προσέφυγε στη "γαλάζια" δικαιοσύνη, που τον δικαίωσε (!!!!!!!!!!!!), με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η γερμανική εταιρία να κάνει κοινοπραξία μαζί του. Με το που ήρθε ο ΓΑΠ στη εξουσία, με 2-3 φωτογραφικά πδ (απ' αυτά που δεν τα πήραν ποτέ χαμπάρι στη Ρηγίλλης) πετάχθηκε έξω η γερμανική εταιρία, και εμεινε μέσα μόνος του ο μπόμπολας.

Κάποιοι καλύτερα να είναι πρώτα ενημερωμένοι, και μετά να βρίζουν υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή.. Με το να υιοθετούν την προπαγάνδα του μέγκα και των πράσινων μπλογκ, και να υπερθεματίζουν ποιος θα βρίσει περισσότερο τον Καραμανλή, προσφέρουν άριστες υπηρεσίες στον ΓΑΠ..

ΠΕΤΡΟΣ