05 Ιανουαρίου 2011

Εμπαιγμό και συκοφάντηση των ΑΕΙ καταγγέλει η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών

Για εμπαιγμό της πανεπιστημιακής κοινότητας κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας η Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), με αφορμή την παραίτηση του κ. Αχ. Μητσού απο τη «θέση-κλειδί» του γενικού γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας.

Ο κ. Μητσός παραιτήθηκε απο τη θέση του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λογω διαφωνίας του με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Γ. Πανάρετο. Μιλώντας στο «Βήμα» ο πρώην γενικός γραμματέας έρευνας και τεχνολογίας κατηγόρησε τον κ. Πανάρετο για συγκεντρωτισμό και παρεμβάσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν είναι σύμφωνες ούτε με την πολιτική της κυβέρνησης για διαφάνεια, ούτε με τους νόμους. Αναφέρθηκε μάλιστα στην αναστατωση που δημιουργήθηκε προσφατα στα ΑΕΙ με την αλλαγή των όρων αξιολόγησης στα τεραστια ερευνητικα προγράμματα «Θαλής» και «Ηράκλειτος» η οποία προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στη χρηµατοδότηση τους.

Με αφορμή την παραίτηση του καθηγητού κ. Αχιλλέα Μητσού τίθενται εκ νέου τα ζητήματα «που αφορούν τα ερευνητικά προγράμματα και τα ερευνητικά κέντρα και τη συνολικότερη στάση του υπουργείου έναντι των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών δασκάλων που χαρακτηρίζεται από μια συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης των πάντων» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΔΕΠ.

«Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ έχει επανειλημμένα εκφραστεί και καταγγείλει με τον πιο έντονο τρόπο τη στάση αυτή του υπουργείου και έχει αναδείξει την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων με τους εκπροσώπους της πολιτείας που υιοθετούν και προωθούν τέτοιες θέσεις. Η Ομοσπονδία επισημαίνει για μια ακόμα φορά το συστηματικό εμπαιγμό της πανεπιστημιακής κοινότητας εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας» συνεχίζουν οι πανεπιστημιακοί.

«Η ασυνέπεια του υπουργείου Παιδείας είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη» τονίζουν τα μέλη της ηγεσίας της Ομοσπονδίας. «Η δε πολιτική ηγεσία του δεν δικαιούται να εγκαλεί τους πανεπιστημιακούς για αμέλεια και ασυνέπεια» καταλήγουν.

tovima.gr