26 Ιανουαρίου 2011

Ο Πολιτικός Σχεδιασμός της ΝΔ επιχειρηματολογεί για την κατάργηση του ασύλου

Την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου ζητά εκ νέου η Νέα Δημοκρατία καλώντας την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα με τόλμη και αποφασιστικότητα και να προχωρήσει στην κατάργησή του.

Σε ανακοίνωσή του ο Πολιτικός Σχεδιασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει την κατάληψη της Νομικής Σχολής από τους λαθρομετανάστες ως "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανεκτικότητας απέναντι στη διαχρονική και απόλυτη στρέβλωση του θεσμού του πανεπιστημιακού ασύλου".

"Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν μπορεί να αποτελεί προκάλυμμα εγκληματικών ενεργειών ή πράξεων που διαταράσσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου και δεν μπορεί να υποθάλπει την αυθαίρετη και βίαιη συμπεριφορά μειοψηφιών, που οδηγεί εντέλει στον εκφοβισμό διδασκόντων και διδασκομένων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν μπορεί να καταλύει την έννομη τάξη", τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ΝΔ προτίθεται το επόμενο διάστημα να καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του ασύλου καθώς, όπως είπε μια μέρα νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς, "το πανεπιστημιακό άσυλο έχει πλέον ξεπεραστεί και πρέπει να καταργηθεί".

Ο Πολιτικός Σχεδιασμός της ΝΔ μάλιστα υπενθυμίζει πως ήδη από το συνέδριο του κόμματος τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Σαμαράς είχε ξεκάθαρα δεσμευτεί για την κατάργηση του ασύλου της παρανομίας, όπως χαρακτηριστικά είχε πει, στα Πανεπιστήμια.

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα είχε τότε δηλώσει πως η ΝΔ θα θεσμοθετήσει ένα "σύστημα λειτουργίας αντίστοιχο με ότι υπάρχει στις πιο προηγμένες δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης κατοχυρώνοντας την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την ευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και σπάζοντας οριστικά την ομηρία της»