19 Ιανουαρίου 2011

Goldman Sachs: Μειωμένα κέρδη κατά 50% στο 4ο τρίμηνο του 2010... μην τρελένεστε όμως από τα 4,79 δις έπεσε στα 2,23 διςδολ.

Η εντυπωσιακή συμφωνία με το Facebook (δάνειο 1,5 δις δολ στο Facebook και δημιουργία ανάλογου fonds στο οποίο θα μπορούν να επενδύσουν μη Αμερικάνοι επενδυτές συμμετέχοντας στο Facebook) πριν λίγες μέρες έφερε στη Goldman Sachs τη φήμη του πρωτοπώρου. Πριν λίγες ώρες όμως ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα με την ανακοίνωση των μειωμένων κερδών για το 4 τρίμηνο του 2010 και τη βουτιά της μετοχής.

Οι αναλυτές που περίμεναν ανυπόμονοι τα νούμερα απογοητεύθηκαν μιας και είδαν την Τράπεζα να χάνει πάνω απ' τα μισά κέρδη της στο 4ο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη ήταν μόνο 2,23 δις ενώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο ήταν 4,79 δις δολάρια.

Η απώλειες οφείλονται στο ότι το κερδοφόρα τμήματα των ομολόγων, νομισμάτων και πρώτων υλών (πετρέλαιο) δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Συνολικά στη χρονιά η Τράπεζα είδε επίσης να μειώνονται τα κέρδη της από τα 12,2 δις στα 7,7 δις δολάρια.

Όπως ήταν αναμενόμενο η μετοχή έπεσε με το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της ΝΥ κατά 3% συμπαρασύροντας και άλλες μετοχές και εξανεμίζοντας το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί χθες με την ανακοίνωση από την Apple των 6 δις δολ κερδών στο τελευταίο τρίμηνο.

Η Goldman Sachs που θεωρείται η πιο αποδοτική Τράπεζα της Wall Street ενώ αύριο αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της η Morgan Stanley και την Παρασκευή η Bank of America. Η ηγέτιδα των Τραπεζών όπως θεωρείται αυτή την περίοδο, η JPMorgan Chase, έχει ήδη ανακοινώσει κέρδη 4,8 δις δολάρια και συγκαταλέγεται στους κερδισμένους της κρίσης μιας και έγραφε κέρδη σε μια περίοδο όπου οι ανταγωνιστές της προσέτρεχαν στη βοήθεια του Κράτους ή αντιμετώπιζαν το φάσμα της χρεοκοπίας.

DER SPIEGEL