27 Ιανουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

H κατάληψη της νομικής από μετανάστες, οι διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου, το σχέδιο νόμου για τον τζόγο, η μη έγκριση της συγχώνευσης Olympic Air - Aegean, αλλά και τα νέα όρια για τις συντάξεις στο δημόσιο, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"Ε": "Για την κάρτα της ντροπής".

"Το ολονύκτιο παζάρι μεταξύ Πρυτανείας, Εκκλησίας, Δήμου Αθηναίων, Εργατικού Κέντρου και οργανώσεων, για να βρεθεί νέος χώρος, τέλειωσε, όταν σύμφωνα με την Πρυτανεία βρέθηκε κτήριο για τη μεταφορά των 250, η οποία αναμενόταν να γίνει σήμερα. Η κυβέρνηση, πάντως, δήλωσε ότι δεν θα νομιμοποιηθεί ούτε ένας μετανάστης"αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα

Η ΑΥΓΗ: "Ωμός εκβιασμός σε πανεπιστήμιο, μετανάστες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τελεσίγραφο στις πρυτανικές αρχές να επιτρέψουν στην αστυνομία να εισβάλει στη Νομική απηύθυνε η κυβέρνηση υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης του θέματος. Παραλήρημα Παπανδρέου κατά της «Αριστεράς και της Προόδου»".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη από τα 52 στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύνταξη σε ηλικία 52 και 55 ετών με ανήλικο παιδί κατοχυρώνουν ταυτόχρονα και οι δύο σύζυγοι δημόσιοι υπάλληλοι, αρκεί να συμπληρώσουν 25ετία το 2011 και το 2012, είτε με πραγματική, είτε με πλασματική έναντι εξαγοράς συντάξιμης υπηρεσίας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στη φυλακή έπρεπε να βρίσκονται όλοι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο και τον οδήγησαν στην καταστροφή και όχι να τους στήνουν αγάλματα".

Η εφημερίδα υποστήρίζει ότι "τα 330 δισ. ευρώ που έχουμε χρεωθεί δεν μπορεί να τα 'χουν φάει πέντε δέκα υπουργοί, αλλά οι εγκληματίες που μας κυβερνούσαν, με την πολιτική που ασκούσαν και τις αποφάσεις που έπαιρναν πάντοτε με το αζημίωτο γι΄αυτούς, τις οικογένειές τους και τα κόμματά τους".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μειώσεις μισθών απαιτεί η... Γερμανία!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υφ. Οικονομικών της Γερμανίας υποστηρίζει ότι «χρειάζεται ένα είδος εσωτερικής υποτίμησης», ενώ κάνει αναφορά και στο Bloomberg συμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα πουλήσει ακίνητη περιουσία.

ΕΘΝΟΣ: "Τα νέα όρια για τις συντάξεις στο Δημόσιο".

"Νέα δεδομένα για όσους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2010. Από φέτος αρχίζει η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας, με στόχο η έξοδος από την εργασία να γίνεται στο 65ο έτος, ενώ παράλληλα μειώνεται και το ύψος των πρόωρων συντάξεων" αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Vodafone προπαγανδίζει αυτονομία στην Κρήτη!"

Για "ύπουλη" προπαγάνδα περί "αυτονομίας" της Κρήτης κάνει λόγο η εφημερίδα σημειώνοντας ότι "δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο...Και σχετικές προκηρύξεις έχουν κυκλοφορήσει «κάποιοι» και σημαία "αυτονομίας" έχουν επιδείξει κάποια τσιράκια των αυτόκλητων αυτών «αυτονομιστών»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Απίστευτος θεατρίνος ο Γιώργος τζάμπα μάγκες οι βουλευτές του".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μίλησε για διαφάνεια, αλλά δεν τολμά να δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα των λογαριασμών του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι βουλευτές του τον χειροκροτούσαν ή έριχναν άσφαιρα πυρά στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όταν τις προηγούμενες ημέρες άλλα έλεγαν οι πολιτικοί απατεώνες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρυθμίσεις έκπληξη για τα όρια ηλικίας".

Ποιοι μπορούν να βγούν "στη σύνταξη 4 έως 13 χρόνια νωρίτερα. Για ποιες κατηγορίες γυναικών αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης. Πώς μπορούν να κερδίσουν 5 έτη πλασματικού χρόνου οι γονείς ανηλίκων" είναι το θέμα της εφημερίδας.

ΕΣΤΙΑ: "223 σελίδες γεμάτες φόρους!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τόσο δαιδαλώδη φορολογικά νομοθετήματα, ποιός να δραστηριοποιηθή στην Ελλάδα; αυτά είναι τα επιτεύγματα της Κυβερνήσεως Παπανδρέου: 223 σελίδες γεμάτες φόρους!".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στον καιάδα οι μητέρες ανηλίκων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, υποχρεωτική ένταξη όλων των νέων υπαλλήλων στο καθεστώς ασφάλισης του ΙΚΑ και αναγνώριση πλασματικών χρόνων προβλέπει το νέο καθεστώς ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων από 1.1.2011, καθώς και βίαιη προσαρμογή, κυρίως των γυναικών, προς το 60ο ή το 65ο έτος της ηλικίας, με μεγάλους χαμένους τις μητέρες ανηλίκων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Λύση μετά την κατακραυγή".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ύστερα από τη γενική κατακραυγή που προκάλεσαν η κατάληψη της Νομικής από παράνομους μετανάστες και οι χειρισμοί που ακολούθησαν, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέληξε αργά χθες το βράδυ στη μεταφορά των καταληψιών προκειμένου να εκκενωθεί το κτίριο της σχολής".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ψάχνουν άλλοθι για κατάργηση του ασύλου".

Για βάναυση κακοποίηση της Δημοκρατίας κάνει λόγο η εφημερίδα με αφορμή όσα συμβαίνουν στο κτίριο της Νομικής. «Θυσιάζονται» στο βωμό μικροκομματικών παιχνιδιών οι περίπου 300 μετανάστες, την ώρα που οι υπεύθυνοι αρκούνται σε δηλώσεις, χωρίς να δίνουν λύσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Επιτέλους ας λειτουργήσουμε ως κράτος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόπειρα προβοκάτσιας «βλέπει» υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε όσα λαμβάνουν χώρα στην Νομική Σχολή Αθηνών τα τελευταία 24ωρα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνα σχέδια ενάντια σε μετανάστες και άσυλο".

"Αλέκα Παπαρήγα: η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εδώ και τώρα λύση και να αναγγείλει μέτρα υπέρ των μεταναστών. Το άσυλο μπορούν και πρέπει να το υπερασπιστούν οι ίδιοι οι φοιτητές και από την αστυνομία και από οποιονδήποτε άλλον το επιβουλεύεται".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εξοδος ή έφοδος. Ολονύχτιο θρίλερ στη Νομική".

"Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η κατάληψη της Νομικής, καθώς συνεχίζονταν οι προσπάθειες να πειστούν οι παράνομοι μετανάστες - απεργοί πείνας να εγκαταλείψουν τη Σχολή. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έδινε διορία ως το μεσημέρι για την αποχώρηση" αναφέρει η εφημερίδα.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Νταβατζήδες και στον τζόγο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πίσω από τις κομψές διατυπώσεις περί «ρύθμισης της αγοράς των τυχερών παιγνίων» προβάλλει η εδραιωμένη αντίληψη περί ιδιωτικοποίησης κάθε κερδοφόρου πτυχής του δημόσιου τομέα. Ο τζόγος είναι μία μόνο από αυτές".

City Press: "Η Ελλάδα κοντά στη χρεοκοπία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το 74% των ειδικών προβλέπει αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους. Βερολίνο: Χρειάζονται νέο «κούρεμα» μισθών και συνταγματική κατοχύρωση της μείωσης του ελλείμματος".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ρύθμιση - έκπληξη στο συνταξιοδοτικό".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Διορθώσεις στο φορολογικό μετά την κριτική υπουργών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διορθωτικές παρεμβάσεις στα άρθρα του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν τον έλεγχο ελευθέρων επαγγελματιών με βάση εισοδηματικά και πληθυσμιακά κριτήρια και τις ποινές για τη μη απόδοση του ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εντός του Υπουργικού Συμβουλίου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τρία βήματα πίσω στις φορο-ποινές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ένα ατελείωτο «γράψε - σβήσε» έχουν επιδοθεί στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να διαμορφώσουν ένα τελικό σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οι ενστάσεις των υπουργών αλλά και έγκριτων νομικών ανάγκασαν τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει από το σχέδιο, που δόθηκε χθες σε διαβούλευση, σειρά διατάξεων που αφορούσαν ποινές για φορολογικά αδικήματα αλλά και στόχευση «υπόπτων» για φοροδιαφυγή επαγγελματιών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Olympic Air-Aegean Airlines".

"Νέα δεδομένα για την εγχώρια αεροπορική αγορά δημιουργεί η μη έγκριση από την Κομισιόν της συγχώνευσης της Aegean Airlines με την Olympic Air. Οι εταιρείες καλούνται πλέον να αναπροσαρμόσουν τους σχεδιασμούς τους, καθώς η οικονομική κρίση έχει πλήξει σημαντικά την αεροπορική κίνηση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χωρίς αυστηρό ποινολόγιο το φορολογικό νομοσχέδιο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στροφή 180 μοιρών έκανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου του φορολογικού νομοσχεδίου, όσον αφορά στη θέσπιση αυτόφωρης διαδικασίας για τη μη απόδοση του ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων, αλλά και την επιβολή αυστηρών ποινών φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ