07 Φεβρουαρίου 2011

Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες της αστυνομίας να αποτρέψει τους Σερραίους αγρότες να συνεχίσουν την πορεία τους προς τον Προμαχώνα

Συνεχίζουν την πορεία τους προς τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων, παρά τις πρώτες προσπάθειες της αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών να τους αποτρέψουν, στη διασταύρωση Μελενικιτσίου -Παλαιοκάστρου.

Μεταξύ των αγροτών και της αστυνομικής δύναμης Σερρών δημιουργήθηκε ένταση, ενώ οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να φτάσουν στον Προμαχώνα ακόμη και με ΙΧ αυτοκίνητα.

Πάντως, την πρόσβαση στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο έχουν αποκόψει από σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.)

Μεγάλη αστυνομική δύναμη, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, πρόκειται να συγκεντρωθεί πριν τη διασταύρωση για το Πετρίτσι με σκοπό να αποτρέψει τη διέλευση των αγροτών.

Εν τω μεταξύ προσυγκεντρώσεις σε διάφορα κομβικά σημεία της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, πραγματοποίησαν σήμερα ομάδες αγροτών και σε συσκέψεις, που θα πραγματοποιήσουν απόψε θα αποφασίσουν για το εάν θα ξεκινήσουν από αύριο κινητοποιήσεις ή όχι.

Μέχρι στιγμής, προσυγκεντρώσεις αγροτών έχουν γίνει από Θεσσαλονικείς στα Μάλγαρα, από την περιοχή της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας, της Πέλλας στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, της Φλώρινας και του Αμυνταίου στον κόμβο Φιλώτα και της Θεσσαλίας στον κόμβο της Γυρτώνης.

Οι αγρότες δείχνουν πως - τουλάχιστον για σήμερα - δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, πλην όμως δηλώνουν ότι από αύριο θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με δυναμικές κινητοποιήσεις.