09 Φεβρουαρίου 2011

Να μια καλή λύση για τον ΓΑΠ: Πακιστάν-Παραιτήθηκε η Κυβέρνηση στα πλαίσια της λιτότητας!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWER3wC2V3W6r1g_DGUKY0HeY7yRUcDr7_9YjKXVpGeOTtf2mybwKmxrixy9NRLANJVmvBwH8vyCfQYEwrNczNQ1wcsH1XLswnKEvousyK1Y8XgtVQHJw7Y_8zxaJ5_uUqx3DYpBRg038/s400/%CE%A8%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%9A.jpgΑυτό θα ήταν μια πολύ καλή λύση και για την ελληνική Κυβέρνηση του Γιωργάκη οποία μπορεί να πάρει την τεχνογνωσία από τους Πακιστανούς συμβούλους που διαθέτει (στη φώτο αριστερά βλέπετε έναν εξ αυτών) ώστε να εφαρμόσει και εδώ την πρωτοποριακή λύση που διάλεξαν στο Πακιστάν:

Παραιτήθηκε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο του Πακιστάν, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των εξόδων της κυβέρνησης, ανακοίνωσε αξιωματούχος. "Σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου", τόνισε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι, σύμφωνα με αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

"Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις παραιτήσεις στον πρόεδρο, ο οποίος θα τις αποδεχτεί", πρόσθεσε ο ίδιος.

Αμέσως μετά, η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Φαραχνάζ Ισφαχάνι δήλωσε πως η απόφαση αυτή ελήφθη για να "αντιμετωπιστεί η οικονομική πραγματικότητα του Πακιστάν".

"Είναι αναγκαίο αυτήν την εποχή να έχουμε μια ολιγομελή κυβέρνηση", πρόσθεσε.

Η οικονομία του Πακιστάν επλήγη από τις περσινές πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ξένη βοήθεια αργεί, εν μέρει λόγω της ανησυχίας για το αν η πακιστανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα αλλά και τη βούληση να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Οι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πάντως πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας.

"Η κίνηση αυτή μπορεί να είναι καλή για την πολιτική και για τους τίτλους των εφημερίδων, όμως όχι και για την οικονομία, αφού η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει σημαντική προσπάθεια για να επανακτίσει την αξιοπιστία της", τόνισε ο Ασίφ Κουρέσι, διευθυντής του Invisor Securities Ltd.