10 Φεβρουαρίου 2011

Τι συμβαίνει στο Υπουργείο Υποδομών; Έχει την εμπιστοσύνη του Γιώργου ο Υπουργός;

Γράφει ο Godfather

Ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από τα Χριστούγεννα σε χωριό του νομού Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστή γνωστό πολιτικό πρόσωπο της πόλης, και διαχέεται σιγά – σιγά, προκαλεί μεγάλη εντύπωση για τη δομή εξουσίας στο Υπουργείο Υποδομών.

Συγκεκριμένα σε κοινωνική εκδήλωση μετά από βάφτιση, όπου παραβρέθηκε ο ένας από τους δύο Θεσσαλονικείς υφυπουργούς του Υπουργείου Υποδομών, εκφράστηκε σε ομήγυρη 5-6 ατόμων με πολύ άσχημο τρόπο για τον Υπουργό Υποδομών.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μιλώντας με σχετικά άγνωστους ανθρώπους και μέσα σ΄αυτό το νοσηρό κλίμα, ο υφυπουργός άφησε σαφείς υπαινιγμούς για την ηθική υπόσταση του υπουργού.

Η αφορμή βέβαια δόθηκε από την αναφορά στο όνομα του «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντος» γενικού γραμματέα του υπουργείου, από τη Θεσσαλονίκη, και ήταν πολύ γνωστός (αρνητικά) των συνομιλητών του. Η απορία που εκφράστηκε ήταν πώς με ένα το αρνητικό ιστορικό που τον συνοδεύει τοποθετήθηκε σε τόσο νευραλγική θέση.

Έτσι ο υφυπουργός δε δίστασε να πει ότι "τον τοποθέτησε ο Υπουργός" και άφησε υπονοούμενα για μπίζνες, ταμίες και εισπράκτορες ! ! !

Η ύπαρξη «ταμιών» στην διαπλεκόμενη πολιτική ήταν βέβαια γνωστή, αλλά να υπάρχουν και σήμερα, στην ζοφερή περίοδο που περνάμε, σε τόσο υψηλό επίπεδο στο άμεσα φιλικό περιβάλλον του πρωθυπουργού, που καταγγέλλει και αγωνίζεται να εξαλείψει αυτά τα φαινόμενα από τη χώρα, προκαλεί κατάπληξη.

Όταν μάλιστα με τόση ευκολία αποκαλύπτονται στους απλούς πολίτες από πολύ στενό φίλο του πρωθυπουργού, σημαίνει ότι η περίπτωση έχει πάρει ανησυχητική διάσταση.

Και το τελικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο υφυπουργός, που είναι «κολλητός» του Πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε εκεί σαν επιτηρητής και προσπαθεί να χαλάσει τη «δουλειά» που έχει στηθεί ή το διαπίστωσε και δυσφορεί που είναι στην «απέξω». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ισχύει το πρώτο, οπότε αναμένονται εξελίξεις στο Υπουργείο Υποδομών, πριν σκάσει κανένα σκάνδαλο.

Υ.Γ. : Πάντως τον «ταμία» τον ήξερε όλο το ΠΑΣΟΚ, σαν «εισπράκτορα» ή σαν «κύριο 10%», καθότι λόγω της δράσης του αυτής έγινε και τηλεοπτικός αστέρας σε εκπομπές του Μάκη. Οι άνθρωποι του Προέδρου δεν ήξεραν;