27 Φεβρουαρίου 2011

Η διπλωματική αντιπροσωπεία της Λιβύης στον ΟΗΕ και ο Πρέσβης της στις ΗΠΑ υποστηρίζουν τη μεταβατική Κυβέρνηση του Υπ. Δικαιοσύνης

Ο πρεσβευτής της Λιβύης στις Ηνωμένες Πολιτείες Άλι Αουτζάλι δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς το Σάββατο ότι υποστηρίζει την μεταβατική κυβέρνηση που σχηματίστηκε από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Λιβύης Μουστάφα Μοχάμεντ Άμπουντ Ατζλέιλ.

‘Υποστηρίζω τη νέα προσωρινή κυβέρνηση η οποία σχηματίστηκε από. . . τον Μουστάφα Μοχάμεντ Άμπουντ Ατζλέιλ, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση ολόκληρης της Λιβύης’, δήλωσε ο Αουτζάλι, που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι δεν εκπροσωπεί πλέον την κυβέρνηση του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

‘Υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση ως μεταβατική κυβέρνηση ως την απελευθέρωση όλης της Λιβύης, η οποία ελπίζω θα συμβεί πολύ σύντομα’, πρόσθεσε

Και ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη Ιμπραχίμ Νταμπάσι δήλωσε το Σάββατο ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας υποστηρίζει ‘επί της αρχής’ την μεταβατική κυβέρνηση που σχημάτισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Μοχάμεντ Άμπουντ Ατζλέιλ.

‘Επί της αρχής υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση’, είπε ο Νταμπάσι, ένας από τους πρώτους Λίβυους διπλωμάτες που αποκήρυξαν τον Μουάμαρ Καντάφι, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. ‘Αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή αλλά ναι, νομίζω ότι την υποστηρίζουμε’.