17 Φεβρουαρίου 2011

Υπό την απειλή του Μ.Κεφαλογιάννη για ονομαστική ψηφοφορία το ΠΑΣΟΚ απέσυρε τη ρύθμιση για την ίδρυση δικηγορικών εταιρειών στην περιφέρεια.

Δεν πέρασε η εξυπηρέτηση του ΠΑΣΟΚ σε μεγαλοδικηγόρους...
η Κυβέρνηση ενέπαιξε
τους συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές.

Πέρασε όμως η εξουσιοδότηση προς την Κυβέρνηση για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων χωρίς οι ρυθμίσεις αυτές να χρειάζεται να ψηφιστούν από την Βουλή!!!.

Υπό την απειλή του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μ.Κεφαλογιάννη για κατάθεση αίτησης ονομαστικής ψηφοφορίας η κυβέρνηση τροποποίησε το άρθρο 6 για την ίδρυση δικηγορικών εταιρειών στην περιφέρεια.

Η Νέα Δημοκρατία κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή ζήτησε από την Κυβέρνηση να αποσυρθεί το άρθρο 6 του Νομοσχεδίου που αφορά την εγκατάσταση δικηγορικών εταιρειών στην περιφέρεια χωρίς την έγκριση των οικείων δικηγορικών συλλόγων ,δηλώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα το καταψηφίσει και θα καταθέσει αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας.

Στο αίτημα αυτο η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά, κάτω απο τις πιέσεις όχι μόνο της ΝΔ και του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου, αλλα και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς επισης και την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μίλησε εκ μέρους των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ζήτησε την απόσυρση και του άρθρου 2 του ίδιου νομοσχεδίου με βάσει το οποίο η Κυβέρνηση ζητά γενική εξουσιοδότηση για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων (χωρίς οι ρυθμίσεις αυτές να ψηφιστούν από την εθνική μας αντιπροσωπία).

Επίσης ο κ. Κεφαλογιάννης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι ενέπαιξε τους Συμβολαιογράφους και τους Δικαστικούς Επιμελητές οι οποίοι μάλιστα είναι Ν.Π.Δ.Δ (δηλαδή η Πολιτεία αναγνωρίζει πως υπηρετούν συγκεκριμένο δημόσιο λειτούργημα) αφήνοντας χωρίς λύση το πρόβλημα το οποίο δημιουργείται με τις συγκεκριμένες διατάξεις νόμου που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία του Κυβερνώντος κόμματος.