21 Φεβρουαρίου 2011

Η Ντόιτσε Βέλε θα συνεχίσει τη ραδιοφωνική παρουσία της στην Ελλάδα

http://el.eco.netvibes.com/img/thumbnail/e/1/5/e15dfb902499ccea73c39ae77c9fa574-320-240.png?v=1225183131Ο διευθυντής της Ντόιτσε Βέλε Έρικ Μπέτερμαν διαβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ότι δεν θα κλείσει η ραδιοφωνική εκπομπή του γερμανικού σταθμού. Με τη ρητή του διαβεβαίωση ο κ. Μπέτερμαν αποσαφήνισε οριστικά το τοπίο μετά τις πληροφορίες ότι επίκειται κλείσιμο του ημίωρου ελληνόφωνου ραδιοφωνικού προγράμματος που εκπέμπει καθημερινά η Ντόιτσε Βέλε.

Το διάστημα αυτό και στο πλαίσιο του προγραμματισμού του σταθμού μέχρι το 2013 εξετάζεται τόσο στα όργανα της Ντόιτσε Βέλε, όσο και στους αρμόδιους πολιτικούς φορείς, "διαφοροποιημένα κατά περίπτωση" ο βαθμός στον οποίο η Ντόιτσε Βέλε θα παραμείνει παρούσα σε άλλες χώρες της ΕΕ, είπε ο κ. Μπέτερμαν.

"Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι η παρουσία της Ντόιτσε Βέλε στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει, αντίθετα θέλουμε να ενισχύσουμε την προσφορά στην ελληνική γλώσσα με πληροφορίες εμβάθυνσης, θέλουμε τόσο στον τομέα του ραδιοφώνου όσο και της τηλεόρασης να παραμείνουμε παρόντες", υπογράμμισε ο κ. Μπέτερμαν.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο διευθυντής του σταθμού και υπό το φως της ιστορικής προσφοράς της Ντόιτσε Βέλε στον αντιδικτατορικό αγώνα κατά της χούντας των συνταγματαρχών. "Γνωρίζω ότι η Ντόιτσε Βέλε έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο και σε αυτή την παράδοση σας διαβεβαιώνω ότι, όσο είμαι εγώ διευθυντής της Ντόιτσε Βέλε, το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα κλείσει". Η θητεία του κ. Μπέτερμαν λήγει το 2013. Ως γερμανικός σταθμός που εκπέμπει αποκλειστικά εκτός Γερμανίας η Ντόιτσε Βέλε μετατοπίζει το ενδιαφέρον της από την κάλυψη της επικαιρότητα στην εμβάθυνση σε θέματα της οικονομίας, πολιτισμού μέσων ενημέρωσης κ.λπ. "Ενδέχεται μάλιστα να ενισχυθεί η προσφορά μας", λέει κ. Μπέτερμαν διαβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι "υπό το πρίσμα αυτό δεν θα κλείσω τα ελληνικά".

Για το διευθυντή της Ντόιτσε Βέλε, η σημερινή συγκυρία καθιστά επιτακτικά αναγκαίο να διευρυνθεί η αμφίδρομη ροή πληροφοριών. "Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε το όραμα της ειρηνικής Ευρώπης, καθώς προκαταλήψεις δημιουργούνται πάρα πολύ γρήγορα, όπως είδαμε και τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία με την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας", λέει ο κ. Μπέτερμαν. Στην κατεύθυνση αυτή προτρέπει μάλιστα τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς να κινηθούν στην προοπτική ενός κοινού καναλιού στα πρότυπα του γαλλο-γερμανικού arte. "Κατά την άποψή μου κάτι τέτοιο θα ήταν σημαντικό για να ενισχύσουμε την αλληλοκατανόηση, κυρίως σε περιόδους διενέξεων όπως αυτή που πυροδοτήθηκε από το ευρώ", κατέληξε ο κ. Μπέτερμαν.