18 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας

Τον τελευταίο καιρό υπήρξαν ψίθυροι, ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ προορίζει τον Κ. Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας. Το σχολίαζαν μάλιστα και στους διαδρόμους της Βουλής βουλευτές, που διατηρούν στενές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά. Ώσπου, ο κ. Φ. Κρανιδιώτης, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ δήλωσε στο Βήμα fm, πώς όταν ο Αντώνης Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός δικαιωματικά ο Κ. Καραμανλής θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος Δημοκρατίας.

Έτσι, ότι μέχρι τώρα ακουγόταν κατ’ ιδίαν πήρε δημόσια μορφή. Όπως ήταν φυσικό, το κλίμα αυτό αποτέλεσε θέμα συζήτησης ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και σε φίλους – συνομιλητές του, που έτυχε να τον επισκεφτούν αυτές τις μέρες και τον ρώτησαν, εάν όλα αυτά έχουν κάποια βάση.

Ο ίδιος φαίνεται πως το ξέκοψε. Όπως μας είπαν συνομιλητές του: «Ο Κ. Καραμανλής σέβεται το αξίωμα και όσους έχουν θητεύσει σε αυτό, αλλά δεν είναι μια θέση που τον ενδιαφέρει ή που θεωρείται ότι του πηγαίνει».

Άλλωστε, η αλήθεια είναι πώς σύμφωνα με την έως τώρα ελληνική πολιτική παράδοση στην προεδρία της Δημοκρατίας έχουν υπάρξει πρόσωπα άνω των 70 ετών, που πολιτικά είχαν ήδη τερματίσει αυτό που θα αποκαλούσαμε «ενεργή δράση».

http://citizengr.wordpress.com/2011/02/18/5402/