09 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗ ΒΛΥΧΑΔΑ

Πρόλαβε και το ξαφνικό ενδιαφέρον Ντόρας για το νέο λιμάνι.
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή του Νέου Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης μεερώτηση (10809/09-02-2011) που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής υπογράμμισε την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου, για το οποίο είχαν διασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι από την προηγούμενη κυβέρνηση.
«Πρόκειται για ένα έργο πνοής και τεράστιας σημασίας για το νησί της Σαντορίνης. Ένα έργο που προετοιμάζεται εδώ και χρόνια και που αποτελεί κοινό αίτημα όλων των κατοίκων του νησιού».
Ο κ. Βρούτσης τόνισε επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και είχε διασφαλίσει - μέσω του ΕΣΠΑ – την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, σήμερα εμφανίζονται κωλύματα που ουσιαστικά μπλοκάρουν την υλοποίηση του.
«Η αναβλητικότητα και η αδιαφορία της κυβέρνησης, είναι παντού εμφανής στο νομό Κυκλάδων.
Δυστυχώς, εδώ και 15 μήνες τώρα, όλα τα προγραμματισμένα και με διασφαλισμένους πόρους έργα του Νομού Κυκλάδων έχουν «φρενάρει».
Η Σαντορίνη και ολόκληρος ο Νομός Κυκλάδων, βιώνουν μια πρωτόγνωρη απομόνωση. Το μόνο που εμφανίζεται και αυτό κατόπιν των αντιδράσεων των κατοίκων και των πιέσεων της Ν.Δ., είναι θολές, ασαφείς και αόριστες υποσχέσεις που παραπέμπουν στο άγνωστο μέλλον.
Δυστυχώς, αποδεικνύεται καθημερινά ότι η κυβέρνηση ασκεί τη νησιωτική πολιτική μόνο με διακήρυξη προθέσεων»