Μαρτυρίες υπάρχουν επίσης και για κλοπές φωτογραφικών μηχανών, αλλά και άλλων μέσων που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι, από τα δωμάτια στα ξενοδοχεία που διαμένουν ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί ήδη και συλλήψεις δημοσιογράφων που έχουν αφαιθεί ελεύθεροι στη συνέχεια. Ρεπορτάζ διεθνών Μέσων κάνουν λόγο και για απέλαση κάποιων από αυτούς.
Την ίδια ώρα το παράρτημα του Αλ Τζαζίρα παραμένει κλειστό εφόσον έχει θεωρηθεί παράνομο από την κυβέρνηση Χόσνι Μουμπάρακ.
Κομβικό σημείο για όλους τους δημοσιογράφους, αλλά και ο χώρος όπου οι περισσότεροι διαμένουν, είναι το ξενοδοχείο "Ραμσίς Χίλτον" το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο χώρο των εξελίξεων, δίπλα από την πλατεία Ταχρίρ και το Αρχαιολογικό Μουσείο, εκεί όπου από χθες μέχρι και σήμερα συνεχίζεται η μάχη σώμα με σώμα των δύο ομάδων: εκείνων που υποστηρίζουν το Χόσνι Μουμπάρακ και από την άλλη πλευρά εκείνοι που ζητούν την παραίτησή του εδώ και τώρα.
Από τους υψηλότερους ορόφους του συγκεκριμένου ξενοδοχείου-ουρανοξύστη μπορεί κανείς να έχει μία πολύ καλή άποψη του τί συμβαίνει στο πεδίο των μαχών μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν εκεί βρει κατάλυμα οι περισσότεροι ανταποκριτές και οι αποσταλμένοι που καλύπτουν τα γεγονότα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δέχτηκαν πιέσεις για να απομακρύνουν τους δημοσιογράφους από τα δωμάτια τους και να τους αναγκάσουν να μεταφερθούν σε άλλο χώρο.
Οι πιέσεις όμως αυτές δεν καρποφόρησαν προς τα παρόν, καθώς οι δημοσιογράφοι παραμένουν στο ξενοδοχείο. Τους δόθηκαν όμως δύο χαρτιά σήμερα από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ένα που τους ενημερώνει πώς θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο διάσωσης και εκκένωσης σε περίπτωση κινδύνου, καθώς επίσης και μία απαγόρευση εκ μέρους του ξενοδοχείου όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών από τα παράθυρα και τις βεράντες των δωματίων τους.
Ξυλοκοπήθηκαν Τούρκοι δημοσιογράφοι
Εξάλλου ένας τούρκος δημοσιογράφος χτυπήθηκε και ένας άλλος παρενοχλήθηκε σήμερα την ώρα που κάλυπταν τις διαδηλώσεις στο Κάιρο κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.
Οπαδοί του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ ξυλοκόπησαν βίαια τον Μετίν Τουράν, απεσταλμένου του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TRT, και του πήραν τα χρήματά του, αλλά και τον εξοπλισμό του, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Ο δημοσιογράφος κατάφερε να ξεφύγει και να βρει καταφύγιο στην τουρκική πρεσβεία στο Κάιρο.
Ένας φωτογράφος της εφημερίδας Ζαμάν, ο Ίσα Σίμσεκ, κυνηγήθηκε από οπαδούς του Μουμπάρακ, αλλά και από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, επεσήμανε το Ανατολή.
Αγνοείται Γάλλος δημοσιογράφος
Την ίδια ώρα το γερμανογαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Arte δεν έχει νέα από έναν από τους δημοσιογράφους του, ειδικό απεσταλμένο στο Κάιρο, ο οποίος σύνελήφθη νωρίτερα σήμερα από τον αιγυπτιακό στρατό, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πασκάλ Γκιμιέ, διευθυντής ειδήσεων του σταθμού.
"Ο Ουισάμ Σάραφ συνελήφθη σε ένα μπλόκο του στρατού την ώρα που προσπαθούσε να φτάσει στο σημείο μετάδοσης με την κασέτα που περιείχε το ρεπορτάζ της ημέρας", εξήγησε ο Γκιμιέ.
"Το γαλλικό του διαβατήριο κατασχέθηκε μαζί με το κινητό του τηλέφωνο και την κασέτα με το ρεπορτάζ. Κρατήθηκε επί μία ώρα στο μπλόκο. Στη συνέχεια τον έβαλαν σε ένα άρμα μάχης μαζί με ακόμη δύο ξένους δημοσιογράφους και τον μετέφεραν σε άγνωστο σημείο", πρόσθεσε.
Χθες Τετάρτη συνελήφθησαν τρεις δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου France 24 από τις "υπηρεσίες πληροφοριών", σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, και ακόμη δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Εν τω μεταξύ όπως μετέδωσε πριν από λίγο το σουηδικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT, ένας ακόμα δημοσιογράφος, αυτή τη φορά σουηδός, που κάλυπτε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, αγνοείται.
Αγνοείται Σουηδός δημοσιογράφος
Ο Μπερτ Σούντστρομ, ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα στο Κάιρο, έχει να δώσει σημεία ζωής από σήμερα το μεσημέρι.
Μία άγνωστη ανδρική φωνή απάντησε στο κινητό του τηλέφωνο και είπε στα αραβικά ότι ο Σούντστρομ κρατείται και "είναι με τον στρατό", δήλωσε ο Όλοβ Κάρλσον του SVT.
Σουηδοί διπλωμάτες στο Κάιρο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν τον δημοσιογράφο.