03 Φεβρουαρίου 2011

Αδιανόητο!! Οι Ευρωπαίοι αρνούνται να μας επιστρέψουν τους λαθρομετανάστες μας!!! Να διαμαρτυρηθεί πάραυτα ο Ραγκούσης-Νταλάρας!!!

Έχουμε γράψει εδώ και μέρες ότι η απόφαση του ΕΔ που απαγορεύει στο Βέλγιο να επανπροωθήσει στην Ελλάδα λαθρομετανάστη, είναι ένα διαπραγματευτικό μέσο πίεσης στα χέρια της ελληνικής Κυβέρνησης η οποία όμως λόγω "ιδεολογικής προσέγγισης" (Ραγκούσης σε ελεύθερη μετάφραση: "όποιος γουστάρειμπορεί να δηλώνει Έλληνας και του δίνουμε υπηκοότητα), όπως κατηγόρησε ο Πεταλωτής το ΣτΕ, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει...

και άντε να μην ανοίξουν τα σύνορα στα μουλωχτά ώστε να φύγουν μερικές χιλίαδες λαθραίοι και να αναγκαστούν οι Ευρωπαίοι να συμβάλουν στο πρόβλημα με την Τουρκία που τους περνάει με ελευθέρας στη Ελλάδα... αλλά ούτε καν μια δήλωση δεν ακούσαμε ότι πχ. από εδώ και πέρα δεν θα δεχθούμε επαναπροωθήσεις μιας και μας καλύπτει το δικαστήριο... αντ΄αυτού έρχονται οι ξένοι από μόνοι τους και λένε ότι δεν πρέπει να μας επιστρέφουν τους λαθραίους!!!

Διαβάστε την είδηση:

Η διακοπή επαναπροωθήσεων στην Ελλάδα πρέπει να ισχύσει και για τη Βιέννη, τονίζει η πρόεδρος του αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Τη θέση ότι η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, στις 21 Ιανουαρίου, κατά της επαναπροώθησης από το Βέλγιο στην Ελλάδα ατόμου αιτούμενου ασύλου, ισχύει και για την Αυστρία, διατυπώνει ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, Γκέρχαρντ Χόλτσινγκερ, σε σημερινή μακροσκελή συνέντευξή του στην έγκυρη αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ.

Όπως τονίζει ο κ. Χόλτσινγκερ, ο ίδιος θεωρεί τελείως ακατανόητο να μην λαμβάνεται ως μέτρο αξιολόγησης μία απόφαση που πάρθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μια παρόμοια περίπτωση σε μία άλλη χώρα.

Με την κατηγορηματική τοποθέτησή του στη συνέντευξη, πως "η απόφαση (του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) για το Βέλγιο και την Ελλάδα, ως τη διακοπή των επαναπροωθήσεων, θα πρέπει να εφαρμόζεται και από την Αυστρία", ο πρόεδρος του αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου ασκεί εμμέσως πλην σαφώς, κριτική στην υπουργό Εσωτερικών της χώρας του, Μαρία Φέκτερ, η οποία δεν βλέπει κανένα λόγο για μια διακοπή των επαναπροωθήσεων από την Αυστρία προς Ελλάδα.

Η κ. Φέκτερ δικαιολογεί τις επαναπροωθήσεις με το γεγονός, όπως τονίζει, ότι η Αυστρία υποστηρίζει την Ελλάδα με την παροχή τεχνογνωσίας για την πρώτη αποδοχή προσφύγων και ισχυρίζεται ότι η επαναπροώθηση γίνεται στη βάση της Συμφωνίας του Δουβλίνου και ως εκ τούτου η ίδια δεν θεωρεί σωστό να θέσει εκτός ισχύος μια τέτοια συμφωνία και εξάλλου, όπως η ίδια προσθέτει, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποποιείται της ευθύνης της.

Τόσο μετά την απόφαση του Δικαστηρίου στο Στρασβούργο όσο και μετά την απόφαση της Γερμανίας, δύο ημέρες νωρίτερα, για τη διακοπή, για ένα χρόνο, των επαναπροωθήσεων στην Ελλάδα, το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωνε ότι η στάση της Αυστρίας στο θέμα επαναπροώθησης στην Ελλάδα, ατόμου, αιτουμένου ασύλου, παραμένει αμετάβλητη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, και μετά τις αποφάσεις αυτές δεν προκύπτουν αλλαγές για την Αυστρία, η οποία θα συνεχίσει να εξετάζει σε βάθος κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά και πως θα εξετάζονται περισσότερο από την Αυστρία και αιτήσεις ασύλου για τις οποίες την αρμοδιότητα, στη βάση της Συμφωνίας "Δουβλίνο 2", θα είχε η Αθήνα

Ο ίδιος πρόσθετε, πως η Αυστρία βοηθάει επιπλέον για μια βελτίωση της κατάστασης ασύλου στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε διμερές και προς τούτο έχει αποστείλει ειδικούς της στην Ελλάδα για να στηρίξουν τις εκεί υπηρεσίες ασύλου.

Η όλη συζήτηση ως προς τις επαναπροωθήσεις από την Αυστρία προς στην Ελλάδα, διεξάγεται εδώ και μήνες, ενώ τέλη Οκτωβρίου, με απόφασή του το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας, κάνοντας δεκτή, για πρώτη φορά, σχετική προσφυγή μιας Αφγανής κατά της απέλασής της στην Ελλάδα, φάνηκε πως έθετε πλέον ουσιαστικά τέρμα στην επαναπροώθηση στην Ελλάδα.

Αρκετές κοινοτικές χώρες έχουν ήδη διακόψει την επαπαναπροώθηση στην Ελλάδα στη βάση της Συμφωνίας του Δουβλίνου -- Βρετανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία, Σουηδία και πριν δύο εβδομάδες η Γερμανία.