20 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΔΚ N. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Με την αποδοχή της διαμεσολάβησης που ανέλαβε η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Παπαγεωργόπουλου, ολοκληρώθηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, η δεύτερη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών του Νομού.

Η διαμεσολάβηση αφορούσε αρχικά τους βουλευτές του νομού, από όλα τα κόμματα, οι οποίοι κλήθηκαν, στη σύσκεψη, να παρέμβουν προς τους αρμόδιους υφυπουργούς της κυβέρνησης (Ντόλιο και Σαχινίδη) ώστε να αρχίσει η αποπληρωμή των τιμολογίων από το μεταφορικό έργο που έχει εκτελεστεί το συντομότερο δυνατό. Και επιπλέον να υποβάλουν τροπολογία προκειμένου να επιλυθεί το θέμα με νέα νομοθετική ρύθμιση, ανάλογη αυτής με την οποία ρυθμίστηκε το πρόβλημα για το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Μετά τις πρωτοβουλίες αυτές οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, κλήθηκαν από τους εκπροσώπους της ΤΕΔΚ να συνεχίσουν από τη Δευτέρα κανονικά το μεταφορικό έργο. Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών λεωφορείων ανακοίνωσαν ότι είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από τη Δευτέρα, τονίζοντας παράλληλα ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί, θα επανεξετάσουν τη στάση τους. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας στη σύσκεψη τόνισε ότι το πρόβλημα, ελλείψη επαρκούς νομοθετικής ρύθμισης, θα επανεμφανιστεί πολύ σύντομα, παρά τις προσπάθειες των οργάνων της Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών τους. «Η λύση του προβλήματος είναι στα χέρια της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά, καθώς «από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες».

Η παρέμβαση της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής με σύσκεψη των δημάρχων του νομού, που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Σε αυτήν εγκρίθηκε οξύτατο ψήφισμα και αποφασίστηκε η σύγκλιση σύσκεψης για τις 9 μ.μ. της ίδιας ημέρας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, των βουλευτών, του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Μίμη Φωτόπουλου, των Δημάρχων και των εκπροσώπων των ιδιοκτητών λεωφορείων, καθώς και των ενώσεων γονέων και κηδεμόνων.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών οι βουλευτές Χρύσα Αράπογλου, Θωμάς Ρομπόπουλος, Γ. Αρβανιτίδης από το ΠΑΣΟΚ και Σταύρος Καλαφάτης, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης από τη Νέα Δημοκρατία. Στην πρωινή σύσκεψη ήταν παρούσα η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λίτσα Αμανατίδου.

Προσοχή: Το ΔΣ της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα και ώρα 2 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης για να επικυρώσει το ψήφισμα της Παρασκευής.