10 Φεβρουαρίου 2011

Συνέντευξη-ανέκδοτο ΓAΠ στην ηλεκτρονική εφημερίδα "The Huffington Post"

Στο προσωπικό όραμά του (ΣΣ. XAXA καλό ανέκδοτο) για το μέλλον της Ελλάδας αναφέρθηκε ο ΓΑΠ, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα "The Huffington Post". Κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το δημοσιογράφο Στίβεν Χιλ, ο οποίος αναφέρεται με πολύ θετικά σχόλια στον ΓΑΠ, ο πρωθυπουργός της χώρας (ΣΣ. Σαν ανέκδοτο ακούγεται) επισήμανε ιδιαίτερα τη συμπαράσταση που δείχνει στην κυβέρνησή του ο ελληνικός λαός (ΣΣ. Στον κόσμο του), όπως τόνισε, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν σήμερα τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων και ότι "είναι κατανοητό" να υπάρχουν διαμαρτυρίες.

Στη συνέχεια, ο ΓΑΠ έκανε αναφορά στους τομείς όπου μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και να καταστεί η Ελλάδα "περιφερειακός κόμβος", κυρίως στην πράσινη οικονομία και τεχνολογία (ΣΣ Οι κλασικές παπαριές), τονίζοντας ότι η χώρα είναι στην "κατάλληλη θέση" για να προσελκύσει διεθνείς επενδύσεις. Επίσης, σημείωσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να "ξεριζώσει" τη διαφθορά (ΣΣ. Οι κλασικές συκοφαντίες της χώρας δεν πρέπει να λείπουν...) και να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Τέλος, αναφερόμενος στην κρίση που ταλαιπωρεί την ευρωζώνη, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν και τα θετικά στοιχεία, όπως η ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών και ότι η κρίση ωθεί την Ε.Ε. να κάνει βήματα προς μια δημοσιονομική ένωση (ΣΣ. Δίνει και συμβουλές στους υπόλοιπους Ευρωπαίους!!! Α ρε βρεμένη σανίδα που χρειάζεται...).