23 Μαρτίου 2011

Αυστραλία: Η ομογένεια τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου

http://www.ineedaholiday.com.au/images/LonelyPlanet/BN1155_3.jpgH ομογένεια της Αυστραλίας ετοιμάζεται να τιμήσει δεόντως, με διάφορες εκδηλώσεις την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Σε αντίθεση με το Σίδνεϊ και την Αδελαΐδα όπου θα γίνουν, δυστυχώς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια ξεχωριστοί εορτασμοί, στη Μελβούρνη ελληνισμός θα εορτάσει ενωμένος αυτή την Κυριακή την εθνική επέτειο της στο Μνημείο Πεσόντων (Shrine of Remembrance).

Εξάλλου, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, στο πλαίσιο της γενικότερης συμφιλίωσης που επέρχεται στις τάξεις της ομογένειας της Μελβούρνης, οι επίσκοποι Δέρβης και Μιλητουπόλεως θα ιερουργήσουν τον εορτάζοντα ναό του Ευαγγελισμού που είναι ο ιστορικότερος ελληνορθόδοξος ναός της Μελβούρνης με μια ιστορία άνω των εκατό χρόνων.

Τρία μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου θα εκπροσωπήσουν το σώμα στον πανομογενειακό εορτασμό της εθνικής μας επετείου. Πρόκειται για τους Ηλία Δημητρίου Καρανίκα, βουλευτή Ευρυτανίας (ΠΑΣΟΚ), Μάριο Γεωργίου Σαλμά, βουλευτή Αιτωλίας και Ακαρνανίας (ΝΔ), και Ιωάννη Ηλία Ζιώγα, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης (ΚΚΕ).

Τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου θα τιμήσουν, επίσης, ο πρωθυπουργός της Βικτωρίας Τεντ Μπάιλιου, ο φιλέλληνας υπουργός Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τεχνών Σάιμον Κριν, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης Ντάνιελ Άντριους, ομογενείς υπουργοί και βουλευτές και αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων Αυστραλίας.

Ο γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Νικολόπουλος, δήλωσε ότι "ο ελληνισμός της Μελβούρνης διατηρεί την μακρά παράδοση του ενωτικού εορτασμού της επετείου της εθνικής μας παλιγγενεσίας και ευχαρίστησε τις αρχές και τους φορείς για τη συμβολή τους στη διατήρηση του ενιαίου εορτασμού".