23 Μαρτίου 2011

Κύπρος: το Πανεπιστήμιο Κύπρου στους εγκλωβισμένους μαθητές του Ριζοκαρπάσου

http://www.onlycy.com/wp-content/uploads/2011/03/cyta-rizokarpaso-students.jpgΚοντά στα σχολεία του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου βρέθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο πρύτανης του ιδρύματος, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, επισκέφθηκε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ριζοκαρπάσου και παρέδωσε στους διευθυντές τους, Αντρέα Κυριάκου και Λουκία Λυσσάνδρου, επιταγές ύψους 900 ευρώ, από ίδια έσοδα του Πανεπιστημίου, ως εισφορά.

Η χειρονομία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης του Πανεπιστημίου, αντί αποστολής εορταστικών καρτών στους φίλους και συνεργάτες του.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, απέστειλε 62 βιβλία ως δωρεά, συνεισφέροντας ουσιαστικά στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των σχολείων του Ριζοκαρπάσου και συνεπώς στην παροχή μεγαλύτερων ευκαιριών μάθησης για τους εγκλωβισμένους μαθητές τους.

Την αποστολή του Πανεπιστημίου υποδέχθηκαν οι διευθυντές και οι δάσκαλοι των σχολείων, καθώς και οι 17 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, οι 18 του Δημοτικού και οι 4 του νηπιαγωγείου, οι οποίοι έλαβαν με χαρά, ως αναμνηστικό δώρο, δισκάκια μνήμης ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και γλυκά.

Οι μαθητές, ως ένδειξη της φιλοξενίας τους, πρόσφεραν στον πρύτανη και την αναπληρώτρια καθηγήτρια, Νιόβη Σανταμά, από μία ανθοδέσμη με κυκλάμινα.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη ο πρύτανης, σημείωσε ότι η συγκίνηση που ένιωσε περνώντας μία ημέρα στην Καρπασία και ερχόμενος σε επαφή με αυτά τα παιδιά που ζουν κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες ήταν μεγάλη. Παρά τους περιορισμούς που τους επιβάλλονται, τόνισε, τόσο οι μαθητές, όσο και οι δάσκαλοι, δραστηριοποιούνται έντονα και χαρακτηρίζονται από ενθουσιασμό και αγάπη για τα γράμματα και τη μάθηση.