25 Μαρτίου 2011

Συρία: 3 νεκροί διαδηλωτές-Ιορδανία: 1 νεκρός και 130 τραυματίες

Συρία: Τρεις νεκροί σε προάστιο της Δαμασκού μετά από διαδήλωση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τρεις ανθρώπους στην περιοχή Μουανταμίε της Δαμασκού, όταν ένα πλήθος επιτέθηκε σε μια πομπή αυτοκινήτων που οδηγούσαν υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.

"Τα αυτοκίνητα εισήλθαν στην Μουανταμίε μετά από μια διαδήλωση των κατοίκων που κατήγγειλαν τις δολοφονίες (στη νότια πόλη) της Ντέραα", δήλωσε ένας από τους κατοίκους.


Ιορδανία-Ένας διαδηλωτής νεκρός, περισσότεροι από 130 τραυματίες , σύμφωνα με ιατρική πηγή.

Ένας ιορδανός διαδηλωτής έχασε σήμερα τη ζωή του στα βίαια επεισόδια στο Αμάν, ο πρώτος θάνατος από το ξέσπασμα του κινήματος διαμαρτυρίας στην Ιορδανία, πριν από τρεις μήνες, σύμφωνα με ιατρική πηγή.

"Ο Χάιρι Σαάντ Τζαμίλ, 55 ετών, πέθανε. Έπεσε σαν μάρτυρας", δήλωσε μια από τις ιατρικές πηγές στο νοσοκομείο Hamzeh όπου είχε μεταφερθεί. Η πηγή αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, κυρίως για τα αίτια του θανάτου.

Μια άλλη ιατρική πηγή ανέφερε ότι ο αριθμός των τραυματιών "είναι πάνω από 130, και τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση".

Σύμφωνα με μάρτυρες, "ορισμένοι διαδηλωτές με ελαφρά τραύματα, συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας" που είχαν αναπτυχθεί γύρω από τα νοσοκομεία, όπου οι τραυματίες γίνονταν δεκτοί.

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο Αμάν ανάμεσα σε διαδηλωτές υποστηρικτές του καθεστώτος και τις δυνάμεις ασφαλείας που διέλυσαν τους διαδηλωτές με εκτοξευτήρες νερού στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αυτή είναι η πρώτη σύγκρουση μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην Ιορδανία.