08 Μαρτίου 2011

Να τι καταλάβατε; Φωνάζατε και ξυπνήσατε τη ΝΔ: Καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έκανε τίποτα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

*Θυμίζουμε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση το ΠΑΣΟΚ είχε στείλει την επομένη βουλευτές του στην Υπ. Πολιτικής Προστασίας και στη ΔΕΗ και έλεγαν ότι η ΝΔ τα έκανε μπάχαλο:

«Για μία ακόμα φορά, το Υπουργείο Υποδομών έδειξε πλήρη ανετοιμότητα στην αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία, που έπληξε χθες το απόγευμα τη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο γνώριζε για την επιδείνωση του καιρού πολλές ημέρες νωρίτερα, δεν έπραξε το παραμικρό, με αποτέλεσμα στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας να ακινητοποιηθούν, επί πέντε και πλέον ώρες, εκατοντάδες επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά και βαριά φορτηγά, για τα οποία είναι απορίας άξιο πως τους επιτράπηκε η κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα.

Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Εγνατία οδό, ειδικά στο τμήμα από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη.

Είναι απίστευτο ότι ο κ. Υπουργός, μετά τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν, ανακοίνωσε ότι απευθύνθηκε, μεταξύ άλλων, στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (!) και στον παραχωρησιούχο, προκειμένου να διαπιστωθεί “αν ήταν επαρκές το επιχειρησιακό σχέδιο”, που είχε καταρτιστεί! Επίσης, ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα ορισμένους υπαλλήλους του Υπουργείου.

Δυστυχώς, όμως, ο κ. Υπουργός δεν έκανε καμία αναφορά για ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό και δείγμα του ύφους της σημερινής Κυβέρνησης

Σταύρος Καλογιάννης
βουλευτής Ιωαννίνων
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας»