01 Μαρτίου 2011

Δήλωση του Γ. Αδαμόπουλου, ενός εκ των υποψηφίων προέδρων στο β’ γύρο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο ένας εκ των υποψηφίων του δευτέρου γύρου, Γιάννης Αδαμόπουλος, αφού ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, δήλωσε: «Τώρα είναι η ώρα της ενότητας. Όχι μόνο ιδεολογικής ή παραταξιακής, αλλά δικηγορικής. Είναι η ώρα να αποκαταστήσουμε την πανελλήνια δικηγορική αλληλεγγύη και να χαράξουμε πορεία για το μέλλον. Από αυτό το προσκλητήριο δημιουργίας δεν περισσεύει κανένας».

Και κατέληξε: «Σας καλούμε να καταδικάσετε την αποχή και να κάνετε πράξη μια "Κοινωνία των Δικηγόρων", μια δικηγορική κοινότητα ευθύνης και οράματος. Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για όσα μας ενώνουν».

Στον α’ γύρο των εκλογών της Αθήνας πρώτος ήταν ο Δημ. Βερβεσός (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό 26,07% και δεύτερος ο Γιαν. Αδαμόπουλος (προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ) με ποσοστό 19,92%. Έτσι, οι δικηγόροι της Αθήνας καλούνται ξανά στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011 και την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, προκειμένου να αναδείξουν νέο πρόεδρο για την επόμενη τριετία, μεταξύ των δυο υποψηφίων.