19 Μαρτίου 2011

Στοίχημα πρότεινε ο ΓΑΠ στον Σαρκοζύ: Κερδίζει όποιος ρίξει την πρώτη βόμβα...

http://thousandnews.files.wordpress.com/2011/03/388a40e28a5d8d5991aaf3ace7fc80f1.jpgΔήλωση του ΓΑΠ για τη Λιβύη

Μετά το πέρας της Συνόδου για την «Στήριξη προς τον λιβυκό λαό » στο Παρίσι ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε προς τους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

«Η σημερινή συνάντηση έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας.

Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γι’αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων».

Ο πρόεδρος Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης, αλλά ότι η πόρτα της διπλωματίας μπορεί να ανοίξει και πάλι αν ο Καντάφι τερματίσει τη βία.

Ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης μετά την έκτακτη διεθνή σύνοδο στο Παρίσι.

Ο ίδιος είπε ότι συμμαχικά πολεμικά αεροσκάφη ήδη παρεμποδίζουν τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.

Ο Σαρκοζί είπε ότι ο Καντάφι αγνόησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας και ότι είναι καθήκον να στηρίξουμε τον αραβικό λαό.

Πρέπει να δράσουμε- είπε- σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη για να τερματίσουμε την "δολοφονική παράνοια" στη Λιβύη.

Ο Καντάφι-είπε- μπορεί να έχει κατάπαυση του πυρός οποιαδήποτε στιγμή αφού όμως τερματιστεί η βία.

Δεν συμμετείχε τελικά εκπρόσωπος της Αφρικανικής Ένωσης στην έκτακτη διεθνή σύνοδο για τη λιβυκή κρίση στο Παρίσι.

Εκπρόσωποι της Αφρικανικής Ένωσης (AU) δεν συμμετείχαν τελικά στην έκτακτη διεθνή σύνοδο για τη λιβυκή κρίση στο Παρίσι, ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η Αφρικανική Ένωση που είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στη σύνοδο στο Παρίσι, προετοιμάζει μία προσπάθεια διαμεσολάβησης της τελευταίας στιγμής στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, Νουακσότ.

Η Μέρκελ συμφωνεί ότι η βία στη Λιβύη πρέπει να τερματιστεί αλλά η χώρα της δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις είναι ενωμένες στο ότι η βία στη Λιβύη πρέπει να τερματιστεί, αλλά επιβεβαίωσε ότι η χώρα της δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καντάφι.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε η Μέρκελ μετά τη λήξη της έκτακτης συνόδου στο Παρίσι για τη λιβυκή κρίση.

Το Βερολίνο απείχε από την ψηφοφορία της Πέμπτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που έδωσε το "πράσινο φως" για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Λιβύη.

Ωστόσο, η Μέρκελ τόνισε ότι η κυβέρνησή της παραχώρησε γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη AWACS για να αποσταλούν στο Αφγανιστάν, αντικαθιστώντας τα αμερικανικά που θα αναλάβουν την ίδια δράση στη Λιβύη