17 Μαρτίου 2011

Μ. Βαρβιτσιώτης: σκοπεύει η Κυβέρνηση να κλείσει την βιβλιοθήκη στο Πομακοχώρι της Μύκης

Ερώτηση
Προς: Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Κατάργηση της μοναδικής Ελληνικής βιβλιοθήκης στα Πομακοχώρια της Ξάνθης!

Ποικίλα ερωτήματα στην κοινωνία της Θράκης και όχι μόνο έχει προκαλέσει η βούληση της κυβέρνησης να καταργήσει τη μοναδική ελληνική βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης!

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο νέων περικοπών που ενδεχομένως θα οδηγήσουν στην πλήρη κατάργηση του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, ένα μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ, που χρηματοδοτείται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βιβλιοθήκη της Μύκης φιλοξενεί 7000 τίτλους και από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της το 2004 οι Πομακικές οικογένειες την αγκάλιασαν με αγάπη.

Αντίθετα τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση του αριθμού των τουρκόφωνων βιβλιοθηκών και το γεγονός αυτό καθιστά ακόμα πιο μεγάλη την εκπαιδευτική σημασία, της βιβλιοθήκης της Μύκης.

Το κόστος για την διατήρηση της όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα είναι εξαιρετικά χαμηλό για το Ελληνικό δημόσιο ενώ όπως έγινε γνωστό ο επιχειρηματίας κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ζητά με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας να αναλάβει ο ίδιος το κόστος λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Εάν είναι στις προθέσεις της να αναστείλει την λειτουργία της βιβλιοθήκης της Μύκης;
2. Εάν σκοπεύει να καταργήσει πλήρως τον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και αν ναι, σκοπεύει να αναζητήσει τρόπους για να συνεχιστεί η λειτουργία της εν λόγω βιβλιοθήκης;
3. Σκοπεύει να απαντήσει το Υπουργείο στην πρόταση του κ. Εμφιετζόγλου;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

http://citizengr.wordpress.com