07 Μαρτίου 2011

Εκλογές ΔΣΑ...Οι δικηγόροι πετάνε «αετό» απέναντι στα μνημονιακά προβλήματα του κλάδου

Οι δικηγόροι μέσα από τον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας μπορούν να στείλουν αντιμνημονιακό μήνυμα στην Κυβέρνηση με την μαζική συμμετοχή τους την Τρίτη και να καταψηφίσουν τις πολιτικές του μνημονίου μέσα στον ΔΣΑ.

Με την συμμετοχή της πρώτης ημέρας να μην ξεπερνάει τις 1800 ψήφους οι εκλογές για ανάδειξη του νέου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πέρασε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα για τους υπόλοιπους 20.000 δικηγόρους της Αθήνας. Το κατώφλι του Συλλόγου πέρασαν την Κυριακή 6 Μαρτίου δηλαδή την πρώτη ημέρα της εκλογικής μάχης 1750 δικηγόροι ψηφίζοντας με γνώμονα το καλό του συλλόγου αλλά και την νέα προοπτική απέναντι στα προβλήματα που έχουν επέλθει από την σκληρή μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Το μήνυμα από την πρώτη ημέρα ήταν πως μάλλον οι δικηγόροι δεν έχουν πάρει το μήνυμα και περιμένουν τα προβλήματα του κλάδου εκ θαύματος να λυθούν. Από την άλλη μεριά η περίοδος της αποκριάς και το κενό της Καθαρά Δευτέρας ίσως λειτουργήσει εφαλτικά στην συνείδηση του μαχόμενου δικηγόρου που αποζητά από τον σύλλογό του και το νέο πρόεδρο πρώτα από όλα να σταθεί αρωγός σε όλα τα προβλήματα και κατά δεύτερον να σταθεί αντιμνημονιακά απέναντι στην κυβέρνηση.

Η ενωτική και μαζική προσέλευση των δικηγόρων την Τρίτη θα δώσει τη νίκη απέναντι στις πολιτικές εκείνες που ευτέλίζουν τον κλάδο.

Οι υποψήφιοι είναι ο γαλάζιος Γιάννης Αδαμόπουλος και ο πράσινος Δημήτρης Βερβεσός

www.report24.gr